Sorting by

×

A donyecki köztársaság kikiáltása avagy ez volt a háborús ürügy! – A “gonosz” ukránok mit műveltek Donyeckben

Néztem az fbn egy ismerősöm posztját. Korábban ellenzékinek mondta magát. Most pedig osztotta az orosz-fidesz propaganda videót arról, hogy a gonosz ukránok mit műveltek Donyeckben, a frissen kikiáltott szeparatista köztársaságban. Azonnal le is tiltottam.

Nézzük meg, mi ennek az egész műsornak a lényege

A modern háborúk nem a fegyver ropogással kezdődnek az államok között, hanem jóval korábban. Putyinnak egy nemzetközi térben kellett előkészíteni mindent úgy, hogy később nemzetközi bíróság nem vonhassa felelősségre. Tehát nem támadhat neki csak úgy a NATO tagságra készülő Ukrajnának. Ezt a belépést persze a mi Viktorunknak volt szerencséje egyedüli ellenszavazóként meggátolni és ezzel segíteni ennek a piszkos háborúnak a megindítását. A nemzetközi közösség minden fontos szerződése alapvetően tiltja az un. nemzetközi agressziót, a másik állam fegyveres megtámadását. Ezért kell olyan ürügyet keresni, ami belefér a nemzetközi jogba.

Ilyenkor hozzák elő a jól kifundál érveket

Putyin a KGB és a helyi szeparatisták segítségével Donyeckben elkezdi támadni Ukrajnát, terjeszti, hogy önálló állam kell nekik és fegyveres harcot robbant ki. A donyeckiek kikáltják a saját köztársaságukat és a luhanszkiak is ugyanígy. Ha ugyanis az ő segítségünkre siet Oroszország, akkor már nem agresszor, hanem egy nép önrendelkezési jogának érvényesülését támogatja szövetségesként, akit folyamatosan támadnak a “gonosz ukránok” és elnyomják őket. Ez pedig már megengedett a nemzetközi jogban.

De persze mint minden hazugságból, ebből is kilóg a lóláb

Putyin a nemzetközi közösség felé a luhanszkiak, donyeckiek támogatását jelölte meg fegyveres tevékenységének céljaként. Ő rendes ember, csak segíti a függetlenségüket. De akkor mi a jó francot keresnek az orosz katonák Kijevben, Harkovban?! Egyik sem mondható tipikus donyecki területnek, sőt sok száz kilóméterre van attól.

Ez lesz az a pont, ami miatt utóbb Putyin háborús bűnösként felelősségre lesz vonható jogilag. Persze a gyakorlatban ez más kérdés. Lesznek-e a nyugati államok valaha is abban a helyzetben, hogy ezt a törvényt érvényesítés vele szemben is??? De nem kérdéses számomra, hogy háborús bűnösként Hágában a helye!!!

Piszkos játék ez. Putyin egy abnormális pszichopata. Ilyen van nekünk is, csak kisebb terepasztal jutott neki. De persze azért egymásra találtak. Orbánt soha nem múló felelősség terheli Ukrajna megtámadásáért. Jól gondoljátok meg, kire szavaztok április 3-án. Ha Orbán kivezet bennünket a NATO-ból és az Unióból, mi is Ukrajna sorsára juthatunk!!!

(A szerző ügyvéd)

A háborúról

ukránok

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A donyecki köztársaság kikiáltása avagy ez volt a háborús ürügy! – A “gonosz” ukránok mit műveltek Donyeckben

  • 2022.02.28 - 18:35
    Közvetlen hivatkozás

    + MÉG 2021-ben tehát TAVALY !!! Elvette Orbán- Szijjártóval egyetemben UKRAJNA GÁZ-OLAJ TRANZIT BIZNISZÉT.. Annak ellenére, hogy még érvényes szerződésünk lett volna Ukrajnával több évig..kinek adta vajon? Ororszországnak…ennyi a FIDESZ..KORMÁNY..erre volt joga? Ezt nem kellett volna az Országgyűlés elé vinni ? Ezek után vajon még mindíg imádja Ukrajna Elnöke Zelenszkij Orbán Viktort? Innentől ki érti a “Barátság emlékérmet?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.