Még nem tudni, mikor lépnek életbe a tervezett lezárások a Dunában talált bomba ügyében, mert nincs meg. A véletlenül felfedezett “robbanótest” jól álcázza magát, a búvárok rendíthetetlenül keresik.

[mnky_ads id=”10551″]

- Hirdetés -

Renitens “robbanótest” nehezíti az életet

Egyelőre nem lépnek életbe a kedd délelőttre, egy a Dunában talált feltételezett robbanótest kiemelésének idejére tervezett útlezárások és lakosságvédelmi intézkedések a fővárosban – tájékoztatta a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje az MTI-t.

[mnky_ads id=”10552″]

Markovics Zita közölte:

a tervezett intézkedések bevezetése hosszú órákat is csúszhat, mert a tűzszerész búvárok egyelőre nem találják a feltételezett robbanótestet.

Magyarázatképpen hozzáfűzte:

a “robbanótestről”, annak GPS koordinátáit megadva, korábban egy balesetnél segédkező civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést a rendőrségen.

Mintegy harminc tűzszerész a koordináták alapján egy aknamentesítő hajóról keresik a “bombát”. A kutatást nehezíti, hogy az érintett szakaszon a Duna mélysége kétszerese az átlagosnak. A folyó sodrása erős és a látótávolság a “nullával” egyenlő, vagyis a búvárok csak tapintással képesek tájékozódni. A hajóforgalmat, a helyszín biztosítása érdekében egy járőrhajóról rendőrök irányítják – tette hozzá a kommunikációs tiszt.

amint megtalálják a feltételezett robbanószerkezetet és megkezdik a kiemelését, értesítik a lakosságot az útlezárásokról és a korlátozó intézkedésekről.

A tűzszerészek azt feltételezik, hogy egy 100 kilogrammos második világháborús szovjet légibomba lapul a Duna mélyén – mondta a kommunikációs tiszt.

Bombát találtak a Dunában az Erzsébet hídnál – a fél belvárost lezárják

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét