Connect with us

Bulvár

A pasas, akinek „az érzelmi intelligenciáját tanítani kéne”, felesége Dior-ban lejtett a vadászkiállításon

Megosztás

Várkonyi a tavalyi Louis Vuitton-ról Dior-ra váltott. Az ünnepélyes megnyitón felvonult a NER vadászati szenvedélyéről ismert elitje Semjén Zsolttól Kovács Zoltánig, és természetesen Várkonyi Andrea és férje is.

Tiborcz István "négere" (?) lett a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója
Megosztás

Se stüszi kalap, se hevenyészetten félvállra vetett kabát, de még egy távcső sem volt a FeHoVa-ra kilátogató Mészáros-Várkonyi házaspár kelléktárában, volt viszont a hölgyön Dior zakó-szoknya és a hozzátartozó öv, ami a HVG szerint cirka 2,5 milliót kóstált.

Esemény-zanza

Csütörtökön nyílt meg a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban a 30. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállítás. A megnyitón Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes

a Magyar Természeti-Vadászati Örökségért Érdemkeresztet adta át Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai-díjas színművésznek, a Nemzet Művészének.

Az Országos Magyar Vadászkamara Aranyérme kitüntetését Bodó Imre József, a dombóvári Fekete István Múzeum alapítója vehette át. Az eseményen Nagy István agrárminiszter beszámolt arról, hogy a 2022–2023. évi vadgazdálkodási évben az ágazat eredménye meghaladta a 3 milliárd forintot, a magyar vadhús Európa-szerte kedvelt termék, csaknem 90 százaléka, évente mintegy 3500 tonna kerül külföldre, főképp Németországba és Olaszországba. A FeHoVa kiállítás idén is 4 pavilonban kerül megrendezésre.

  • Az A pavilonban a fegyvereké és a vadászaté lesz a főszerep,
  • A G pavilonban a horgászat kerül fókuszba,
  • A D és E pavilonban a MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítást lehet meglátogatni.

Várkonyi a tavalyi Louis Vuitton-ról Dior-ra váltott

Az ünnepélyes megnyitón felvonult a NER vadászati szenvedélyéről ismert elitje Semjén Zsolttól Kovács Zoltánig, és természetesen Várkonyi Andrea és férje is. A „vájtszeműek” könnyen kiszúrhatták, de a HVG újságírója nézett utának, hogy Várkonyi Andrea „fellépőruhája” a Dior cég kollekciójából való és bekerülési költsége például a „mérhetetlen módon megemelt” havi tanári fizetés ötszöröse úgy, hogy az aláöltözetben és a cipőben nem tudjuk „kit-mit kell tisztelnünk.

„Várkonyi Andrea monokróm, Párizs térképét ábrázoló Dior blézere több mint egymillió forintba kerül, de a szintén Dior hosszú, bézs szoknya is közel egymillió forintba kerül. Ehhez képest a (szintén Dior) öv kifejezetten olcsó: még 300 ezer forintot sem kérnek érte”

-írták.

Visszajáró vendégek

Tavaly is ott voltak Mészárosék a FeHoVá-n, akkor Várkonyi Andrea épp a Louis Vuitton-stílust részesítette előnyben, azok a ruhák is hasonló árfekvésben hozzáférhetők, mint a Diorok. Egyébiránt a páros hölgytagja nem rég megosztotta a közzel, hogy az emberek félreismerik a férjét,

„az a Mészáros Lőrinc, akit hosszú évek fáradságos munkájával a sajtó és a különböző rosszakarók az emberek elé tártak, a valóságban nem létezik. Annak a Mészáros Lőrincnek egyszerűen nincs köze ahhoz az élő emberhez, aki a férjem, akinek az érzelmi intelligenciáját tanítani kéne, aki borzasztóan higgadt és bölcs, és akit szeretnek és tisztelnek a vele dolgozók. És tudjuk, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni.”

A férfi, akinek "az érzelmi intelligenciáját tanítani kéne", felesége Dior-ban lejtett a vadászkiállításon

fotó: pixabay.com

Csak úgy…

2021-ben írtuk meg, hogy az igazi vadászok mellett a vadászatban tényleg megjelentek és nyomulnak csúcsragadozóink, a NER-elit impozáns példányai. Levadásszák a vadászatot is. A vadgazdálkodási törvényt 2015-ben a kedvükre módosították: újraosztották a vadászati jogosultságot, akár a trafikokat. Addigra már komoly területeket szereztek a hozzájuk tartozó vadászati joggal együtt az állami földárveréseken, a törvény a jogok haszonbérbe adását szabályozta a szájuk íze szerint.

Ma Mészárosék közel akkora vadászterület fölött rendelkeznek, mint valaha Horthy. Vadász-aggodalmak szerint következhet az állami erdőgazdaságok elsinkófálása, magánalapítványba adása, a már bevált recept szerint.

Csak úgy 2.

2018-as hír volt, hogy hiába a kerítés, nem tudta megállítani Semjén Zsolt KDNP-s tótumfaktum és mellesleg Magyarország miniszterelnök-helyettese hírét a világsajtóban. Ha Semjén, akkor Svédország (nocsak….). A svéd sajtó keddi napja Semjén és rajta keresztül Magyarország jegyében telt. Mielőtt örömünnepet ülnénk, az előjel negatív volt. A két legnagyobb írott és internetes változattal bíró svéd lap főoldalon hozta a magyar miniszterelnök-helyettes vadászkalandjait és a magyar belpolitika történéseit.

Az Aftonbladet két helyen számol be Semjén Östersundi vadászkalandjáról

„Korrupciós botrány rázta meg Magyarországot a választás hajrájában”

„Korrupcióval vádolják a magyar vezető politikust svédországi vadászata után”

címmel. A Városi Kurír svédországi forrása leleplezte az eddig ismeretlen város nevét, ahol Tourda elmondása szerint a szelíd állatot kilőtte a magyar miniszter. Östersund a helység neve. A vadászati felügyelő arról is beszélt:

„Előfordul, hogy a rénszarvasok tulajdonosai eladják az állatok kilövési jogát az érdeklődőknek, de ez nem gyakori”,

vagyis feltehetően nem filléres mulatság. Mivel szelíd jószágokról van szó, – folytatta Tourda – hozzá vannak szokva az emberhez, viszonylag könnyű a közelükbe kerülni.

„Nincs félelemérzetük. A kérdés csak az, hogy lehet-e egyáltalán vadászatnak nevezni a szelíd rénszarvas lelövését? Norvégiában élnek vad rénszarvasok is, ott sokat kell menni, hosszan kell becserkészni, míg eggyel találkozhat az ember.”

Szerző