A Fidesz megvédi a keresztény értékeket…. – könyörgöm, milyen értékekről beszének?

A koronavírus járvány dúl az országban. A kormány ebből is a politikai hasznot keresi, miképpen lehet Orbánt bebetonozni 2022-re is. Ezért folyt napjainkban a négyötödös jóváhagyás körüli cirkusz, mert a lakájmédia leckéje, hogy az ellenzéket “víruspártinak” állítsa be a járványtól joggal rettegő magyar emberek előtt.

A pártkatonákból álló fideszes szavazógépezet

a hét elején minden hatalmat a Várban székelő egykori felcsúti focistára ruházott. Áder Jánosnak egy ideig a tollára sem lesz szükség, pecázhat nyugodtan. Miközben az orbáni hatalom kisded játékait játssza, egyetlen biztató üzenetet nem küldtek annak a több millió embernek, akik létbizonytalanságban tengődnek, egyik napról, a másikra élnek. Ők a járvány potenciális áldozatai lehetnek, hiszen nem is képesek védekezni a vírus ellen. Ahhoz, hogy egy kis apró álljon a házhoz ki kell mozdulniuk, valahogy gondoskodni kell a családjukról. Az élet egyéb “finomságairól” már nem is beszélve. Kezet hogyan tudnának naponta többször mosni, mikor nincs bevezetve hozzájuk a víz, fertőtlenítőről, maszkról még csak nem is mernek álmodni. Senyvednek a maguk nyomorában, segítő kézre többnyire még az önkormányzatoktól sem számítanak. Mi vár ezekre a magyar emberekre, ha ne adj’ Isten körükben is megjelenik a járvány? Rossz rágondolni.

(A fotók a szerző felvételei)

Ebben a rezsimben mindenre van pénz,

százmilliárdokat ölnek a fociba, Orbán hobbijára. Kinyílik az ember zsebébe a bicska, amikor olvassa, hogy a nemzet gázszerelője -közpénzből- egy óra alatt 20 milliót keres. A kegyelmes uraim magánrepülőkön röpködtek a világban, a rendszer kegyeltjei olyan nívón élnek, amelyet egy „átlag” magyar proli el sem tud képzelni. Amennyit Mészáros Lőrinc 60 perc alatt megkeres, azért a nincstelenek többsége egész életében dolgozhat.

Nap, mint nap hallottuk,

hogy a Fidesz megvédi a keresztény értékeket. Könyörgöm, milyen értékekről van szó? Úgy tudom a lopás, a gyűlöletkeltés, az uszítás, a gyengék lenézése nem keresztény érték. Vagy közben Orbánék a Bibliát is átírták, a NER- lovagok szája íze szerint? Még azt is el tudom képzelni, hogy ehhez az Orbán tenyeréből evő egyházi vezetők asszisztálnak… Kilóra megvette őket Orbán, kussolnak is rendesen, tisztelet a kivételnek.

Nem sok olyan egyházfi van hazánkban,

aki kiáll az igazi keresztény értékek mellett, aki megszólal akkor, ha igazságtalansággal találkozik. Biztos rosszul vagyok informált, de még egyszer sem hallottam, hogy a történelmi egyházak ételt osztottak volna a rászorulóknak, netán most a járvány ideje alatt segítenék azokat, akik a társadalom peremére szorultak. Ferenc pápa üzenetei nem igen érnek el a katolikus egyház vezetőinek a füléibe.

Nem vagyok hívő ember,

de ha a kereszténység azt jelenti, amit a Fidesz és a láthatatlan segédereje képvisel, nem is kérek belőle. Kifordul a gyomrom, amikor az újsütetű magukat kereszténynek hazudó kormányzati politikusok ájtatos szövegeit hallom. Ettől nagyobb undort már csak akkor érzek, amikor a nemzet fővadászának a megüdvözült arcát látom tartója mellett a parlamenti patkóban.

Jézus üzenete nem a harácsolásról, nem az egymás sárba tiprásáról szól

Attól még nem lesz senki keresztény, hogy naponta ezerszer elmondja, hogy mennyire vallásos. A tettek beszélnek, azok pedig messze állnak Jézus tanaitól. A keresztény kultúrának szerves része az egymás iránti szolidaritás, az emberi méltóság tisztelete, a gyengék, elesettek felkarolása. Nem a stadionokba kellene ölni a milliárdokat, hanem tenni azért, hogy csökkenjen a nyomor. Úgy tudom, Isten előtt minden ember egyenlő, az Úr nem tesz különbséget szegény és tehetős között. A gyengék, az elesettek segítése felebaráti kötelességünk.Talán még soha nem volt erre olyan szükség, mint most a koronavírus járvány idején. Emberi életek ezreiről van szó, köztük ártatlan gyermekeké.

Ébresztő Orbán Viktor, ébresztő Magyarország!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük