Nehéz megfelelő „méltató” szavakat találni erre a banditizmusra. 

Itt olvasható azon szervezetek és személyek listája, akiknek véleményét a tyúkeszű birkák és Orbán kiválasztott cselédei, elvetemült, aljas banditák mérlegelés nélkül figyelmen kívül hagyták:

Az Akadémiát támogató levelek és nyilatkozatok

Ha a „kormánypárti képviselők” csak szemernyi autonómiával rendelkeznének, legalább ahhoz vették volna a fáradságot, hogy elolvassák ezt a listát. S ha elolvasták volna, talán még a legostobább és legalávalóbb „képviselőben” is megszülethetett volna a kényelmetlen érzés: valami baj mégiscsak van ezzel a „törvényjavaslattal”…

De nem: minden ilyen érzésnek elejét veszik azzal, hogy egyáltalán nem törődnek a magukén és közpénzen megvásárolt cselédjeikén kívüli világgal.

Mielőtt bárki bármit mondana: nyilván lehet javítani egy olyan nagy és jelentős tehetetlenségi erővel rendelkező intézmény működésén, mint az Akadémia – de persze nem így: nem 54 perc gondolkodási időt adva, nem szánalmasan és aljasul „egyeztetéseket”  szimulálva…

Mit lehet tenni?

Nem tudom; csak azt mondhatom, magam mit tartanék elfogadhatónak: kettőzött erővel folytatni a tiltakozást. Persze, meg kell „kérni” Ádert, hogy viselkedjék ez egyszer „köztársasági elnökként”, és küldje a törvényt az … Hát igen: a zalaptákolmány-bíróság elé.

De sem Ádertől, sem a zalaptákolmány-bíróságtól nem érdemes sokat várni. Talán az EU-ban érdemes lehet „lobbizni” azért, hogy vonják meg Orbániától azt a támogatást, amelynek megszerzésében bízik a maffia

Mindegy – egyetlen dolog fontos: ezt a „törvényt” a magyar és a nemzetközi tudományos világ ellenében hozták meg. Bele kell verni a fideszesek orrát: érezzék saját szaruk bűzét.

1 hozzászólás

  1. A politika csak ugy foglal állást, hogy neki kényelmes legyen .Gyertek haza kutassatok itthon Utána meg már nem ugy támogstja az egészet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét