A gikszerek léte kiszámítható? – Júliusig még “üzlet az emberi élet”

Volt egy kormányintézkedés, amelyet teljes szívemből támogatok: a meddőségi kezelések és gyógyszerek ingyenessé tételét. Üdvözlöm, és még irigylem is: jó lett volna, ha már nekünk is lett volna erőnk, forrásunk hozzá.

Szép az indoklás is: “Az emberi élet nem üzlet”

Kár érte, hogy két paca esett a rendeletre. Az első a kisebb:

nem mondják meg, mennyit és kiknek fizettek a hat meddőségi klinika államosításáért, és mit jelent az, hogy az állami kezelésbe vétel csak 2022. december 31-ig áll fenn.

Vagyis az emberi élet ugyan általában nem üzlet, de ha valakinek mégis az lesz, annak mértékét jobb titokban tartani.

A másik paca jobban bántja a gyereket akarókat.

Novák Katalin december 19-én azt jelentette be, hogy az eszközök és gyógyszerek január 1-től válnak ingyenessé, és ezt még december 22-én is saját szájával megerősítette. De hiába rohanták meg a párok a patikákat, vagy írattak receptet, jegyeztették elő magukat az ingyenesség tudatában, kiderült, hogy pardon, vissza az egész, ebben a félévben még fizetniük kell. Az ingyenesség csak júliustól érvényes.

De mi történhetett dec. 22. és január 1. között?

Mindenki megértette volna, ha az ígéret eleve csak júliusra vonatkozik. Akkor is örülnénk. De miért kellett a csalódással rossz szájízt, bizalmatlanságot teremteni az amúgy is sebezhető, már sokszor csalódott, a gyerekért többnyire már régen harcoló emberekben? Pláne, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökével épp a napokban dicsértették meg a kormányzati családpolitika kiszámíthatóságát. Vagy épp a gikszerek léte a kiszámítható?

Akárhogy is, júliustól talán már nem, de júniusban eszerint még “üzlet az emberi élet”..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük