A gonosz, imperialista Lidl, Aldi, avagy Orbán ordas országkirablása - Városi Kurír

Sorting by

×

A gonosz, imperialista Lidl, Aldi, avagy Orbán ordas országkirablása

Lázár János, aki a dohány kiskereskedelmet is magyarította, értsd beletette a Fideszes tolvajok zsebébe, megfojtva ezzel sok évtizede ebből élő családi vállalkozásokat, kifejtette, hogy a német Lidl, Aldi túl sok haszonra tesz szert nálunk. Ezután Nagy István agrárminiszter is hasonló szólamokat eresztett meg, kárhoztatva ezzel a gonosz, imperialista nagytőkét.

Tisza ötvenes évek

Ugyanezt hallottuk már egypárszor. De ki az, aki legjobban tömi a német nagytőkét? Hát persze, hogy Orbán Viktor. A német autógyártók, fegyvergyártók legnagyobb barátja ő maga. Ezzel vásárolta meg Merkel csöndes jóindulatát az Unión belüli harcokhoz. De ezek az idők elmúltak. A “Holland fickó” most nyert választást megerősödve, ez se fog jót tenni a balkáni lótolvajnak. Tovább fogják nyomozni a Hollandiában kibukott buszos, pécsi, milliárdos Volvo-gate szálait. Amiben a magyar bíróságon az elsőrendű vádlott azt adta elő, hogy ő nem bűnös a csalásban, mert a szálakat valójában Bánki Erik, az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke és Csizi Péter fideszes politikusok mozgatták. A magyar ügyészség persze erre nem mozdul rá, amit a hollandok erősen sérelmeznek jogállamiságot emlegetve…

Egyszer már próbálkoztak a CBA tolásával

Szóval amikor meghallom, a sztálinista szöveget az országot kirabló nagytőkéről, akkor mindig tudom, hogy országos lenyúlási kampány veszi kezdetét valamilyen területen. Egyszer már próbálkoztak a CBA tolásával. Persze nem jött össze, pedig minden lehetséges jogszabállyal (pl. az üzletek terület nagyságának meghatározása) igyekeztek elérni. Mégpedig ugyanazért nem jött össze, amiért az autógyártók támogatása érdekükben állt. A német nagytőke miatt. Ha maradék jóindulatot akarnak megtartani ebből az irányból, akkor nem végezhetik ki a két kiskereskedelmi láncot, nem “államosíthatják” őket, hogy aztán kiosszák a piacot saját maguknak. Ezért még Ursula von der Leyen is bedrámázna rájuk.

Piaci szereplőként viselkedni? Na ez az ami nem megy!

De miért nem sikerült a CBA trükk az erőlködés ellenére. Azért, mert Magyarországon megölték az igazi versenyt, a piacot szinte mindenhol. Mindent leraboltak, mindenhova ők tolják a támogatási, megrendelési pénzt, persze a saját zsebükbe. Azonban, ha egy szektornak van két nagy szereplője, aki valóban piaci versenyt akar legalább egymással, ahogy megszokták a saját hazájukban, Németországban, akkor a többi cég is kénytelen felvenni a kesztyűt és piaci szereplőként viselkedni. Na ez az ami nem megy a Fidesz közeli cégeknek. Legyen szó építőiparról, kereskedelemről vagy bármi másról. Mert az állami és uniós pénzek lenyúlására, irányított megrendelések begyűjtésére tervezték őket, valós piaci viszonyok között egyszerűen meghalnak. Ahogy történt a CBA-val is. Német barátainknak pedig nem lehetett egyszerűen azt mondani, amit a pécsi Kórház téren sok évtizedig dohányboltot üzemeltető családnak, hogy húzzatok innen mert holnaptól minden a miénk!

Lidl, Aldi

Egyre kevesebb a bolondítható hülye

De szólok, hogy nem a német nagytőke viszi ki innen a nagy pénzt. Hanem a Fidesz maffia, amikor stadionokat épít a környező országokban túlárazva, a pénz nagy részét magához visszafolyatva. Ugyanez igaz az ugandai, vietnámi és minden más külföldi beruházásra. Meg van egy OE-LEM felségjelű ”nem kormányzati” repülőgép. Amelyik folyton a Maldív-szigetekre, Dubaiba, Svájcba, meg mindenféle adóparadicsomokba, bankországocskákba repked a fedélzetén az országban levő nyomorúságot pofán röhögő, Fidesz oligarchákkal, kedves szeretőikkel és qurva nagy Nokia feliratú ládákkal, amiket a reptérről bankokhoz vihetnek.
De vége lesz. Mert nem lehet a örökké lopni, a versenyt kizárni, mert akkor egy idő után nem lesz mit elvenni a szegényektől és elosztani a hűbéri láncnak! Az uniós pénzek nélkül a magyar gazdaság halott. A jogállamisági mechanizmus bevezetésével ezt se lesz már olyan egyszerű ellopni mint eddig, eljátszva a duzzogó, megbántott, népi hőst. Ez az idő jött el most. Meg ébred a nép. Egyre kevesebb a bolondítható hülye.
(Képünk illusztráció)
Aldi lidl
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.