A győztes szavazóputri

A jövő biztonságos és migránsmentes Európáját ebből – az éjszaka folyamán Magyarország jelképévé vált – EU-konform ceglédi szavazóputriból szavaztuk meg.

A képen az ünnepi alkalomra – a Hazánkért és a családért – narancsba öltözött szavazókör látható

a ceglédi 10. sz. választókörzetből. Az akadálymentesített épület biztonságosan kitámasztott ajtaja garantálja a gyors ki- és bejutást. A patinás épületben igazi meglepetés várta a tisztelt választókat, az urnák mellett megtekinthették az országra korszakos vereséget mérő fiúk korhűen berendezett kollégiumi szobáját.

A tájékoztató tábla jobb olvashatósága érdekében átmeneti időre le kellett emelni az ereszcsatornát. (Magyaros motívumok a szavazóputrin: a lábazat pattogzó vöröse, a törtfehér betonozás és a gondosan nyírt pázsit zöldje.)

2 hozzászólás

 • 2019.05.27 - 13:20
  Közvetlen hivatkozás

  Állítólag ezen ingatlan gyepén hangzott el Dózsa gyújtó hatású ceglédi beszéde, melynek hangfelvételét lejegyeztem. A megyei és városi lapok – előttem ismeretlen okok miatt – elutasították a rövidke beszéd közlését, ezért itt vagyok kénytelen közre adni:
  “Magyar férfiak!
  Mi sem utálatosabb isten előtt, mint ha a semmirevaló ember hatalmaskodik embertársai felett. Nincsen is nagyobb bűn, mintha emberek, hatalmukkal visszaélve, szolgaságban tartják önnön nemzetük tagjait. Polgártársai vagytok a magyar nemességnek, de nem parasztként, hanem rabszolgául tart titeket. Amit hoz az ugar a ti fáradságotok által, amit barmaitok adnak: minden a nemesség prédája. Nekik szántjátok a földet, nekik ültettek szőlőt, nekik neveltek nyájat és csordát: nektek csak szolgaság és ínség marad. Minden ember tudja Magyarországon, minő nyomorúság minden napotok. Ha a nemes házat épít, ha nősül, ha leányát adja férjhez, ha vendéget fogad, ha születik, ha meghal, ha a királyhoz megy a maga dolgában – titeket fejnek: bármit tesz, a ti rovásotokra megy a dolog.
  Meddig tűritek még ezt a gyalázatot magyarok?
  Kövessétek istent, ki összegyűjtött benneteket, és fegyvert adott kezetekbe! Rajta hát, támadjatok ellenségeitekre! Oktalan félelem ne csökkentse bátorságotokat! Ne gondoljátok, hogy én elkerülöm a bajt, ha ti veszedelembe kerültök. Ígérem, hogy szabadságotok visszaszerzésében vezéretek leszek, s – ha szándékunkat isten segíti -visszaszerzem azt, fáradalmak közt, veszedelmekben bátor leszek és hűséges! S ha oltalmazótokul vezérré tesztek, a hatalmamat javatokra használom és ellenségeink megtörésére.” (Dózsa György)

  Válasz
 • 2019.05.31 - 23:22
  Közvetlen hivatkozás

  Te! Csak nem fideszes erő vagy, esetleg a csodatévő gázszerelő maga? Hogy meg tudtál szerezni egy 1514-es hangfelvételt??? (DDD)

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük