Van, akinek jó hír, ám aki nem vízparton tölti a hetet, inkább lehangoló az alábbi előrejelzés. A következő napokban ismét 35 fokig melegedhet a levegő, a hét második felében is csak kissé mérséklődik a kánikula, maradnak a 30 fok körüli maximumok.

Reménytelenül kék az ég….

Sok napsütés várható, amit csak helyenként csillapít zápor, zivatar

– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Szupermarket, mint szálloda

Hétfőn

sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. Több helyen megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 31-35 fok között valószínű.

A tartós hőség miatt hétfőre Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kedden

is sok napsütés várható. Szórványosan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhat ki zápor, zivatar. Előbb a Dunántúlon, majd estére már a Tiszántúlon is megerősödik a szél. Zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A leghidegebb órákban 15-22 fok lehet. Napközben a Dunántúlon 26-30, máshol 31-35 fokig melegszik a levegő.

Szerdán

több órára kisüt a nap. Helyenként, legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. A légmozgás megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A minimumhőmérséklet 13-20, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Csütörtökön

napos idő várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő.

Pénteken, szombaton és vasárnap

is napos idő várható, helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet pénteken 14-21, szombaton 15-22, vasárnap 14-21 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken 28-33, szombaton és vasárnap 27-32 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Pollenallergiások figyelem!

A  parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte tovább emelkedik, egyre
többfelé érheti el a nagyon magas szintet. A csalánfélék és az üröm pollenje általában közepes-magas
koncentrációban lesz jelen. Helyenként az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja is
elérheti a közepes szintet, a pázsitfűféléké, valamint a lóromé valószínűleg továbbra is alacsony marad.
A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakul.
Térképes parlagfű pollenkoncentráció előrejelzés itt érhető el

 

Mennyire hűtsük az irodát és a lakást?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét