A hiba nem az elektromos rollerekben van, hanem a használóikban – ezt benézte Erzsébetváros önkormányzata

Sok panasz érkezett Erzsébetváros önkormányzatához az elhagyott, a gyalogos forgalmat akadályozó elektromos rollerek miatt, a kerület úgy döntött, hogy az így elhagyott és talált rollereket begyűjtik és a jegyző talált tárgyként veszi nyilvántartásba – írta a 444.hu.

A jogos tulajdonos jelentkezéséig gondoskodnak az őrzött tárolásról

A kerület a döntését azzal indokolta, hogy a helyzet normalizálására törekednek, illetve így hívnák föl a figyelmet

“a közösséggel folytatott párbeszéd fontosságára.”

Mi lenne, ha a lényegről tájékoztatnák a népet – ha már magától nem tudja

Nem az a szegény jobb sorsra érdemes roller tehet arról, hogy összedobálva fekszik szerte szét a kerület utcáin, -megjegyzem,nem csak ott- hanem a használóik. Ahol eddig bevezették a közkedvelt járgányokat, -persze a romlott nyugatról beszélek- ott evidens volt a használóknak, hogy a kitámasztóval felszerelt rollert a járda, vagy a házfal mellé állítják le, ha már nincs rá szükség.

Nem úgy kerítésen belül….

Hárafelé nyilazó kishazánkban sokan azt gondolják, hogy ami nem az övék, az szabad préda, el lehet dobni, kit érdekel? Hát ezzel a szemlélettel van a gond, kedves önkormányzat, nem a rollerekkel. Ez a nézet az, amin változtatni kellene, bár tüneti kezelésként biztosan az Önök által bevezetett szabályozás is enyhíti majd a látszatot.

“Arra, hogy még egy forradalmian új, sokak körében népszerű szolgáltatás bevezetése előtt is konzultálni kell az adott terület lakóival, használóival, hogy az újdonság nem zavarja-e őket, nem okoz-e gondot a mindennapi életükben,”

-írják Erzsébetváros honlapján.

Persze konzultálni jó és szükséges dolog, csak a témája nem az kellene legyen, hogy kell-e az újdonság, hanem, hogy miként tanítsák használókat!

Egy hozzászólás itt: “A hiba nem az elektromos rollerekben van, hanem a használóikban – ezt benézte Erzsébetváros önkormányzata

  • Avatar
    2020.01.22 - 10:09
    Közvetlen hivatkozás

    Nyilván nekem vannak szövegértési problémáim, de második olvasásra sem értem, miről szól ez a cikk. Ezek egyszer használatos, eldobható eszközök? Miért vannak szerteszét dobálva az utcán? Miért nem kukába dobják ezeket? Vagy valakik erre szakosodva ellopják, s aztán eldobják? Szóval, én csak egy nagyon-nagyon vidéki lakos vagyok, s itt, a környékünkön még nem láttam eldobott elektromos rollert. Sajnos továbbra sem értem mi a probléma Erzsébetvárosban, s miért csak ott?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük