A hitelességi pecsétet semmilyen rágalomhadjárattal nem lehet lemosni

Újbuda korábbi SZDSZ-es, MDF-es, fideszes és szocialista polgármesterei biztosították támogatásukról László Imrét, a XI. kerület ellenzéki polgármesterjelöltjét hétfőn Budapesten.

Visszaterelni a közéletet a normális határok közé

A sajtótájékoztatón Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt úgy értékelt: az elmúlt harminc év egyik legmocskosabb kampánya a mostani és az október 13-i önkormányzati választás tétje az is, hogy vissza tudják-e terelni a közéletet a normális határok közé.

A XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren Karácsony Gergely azt mondta, az, hogy a kerület volt vezetői állnak ki László Imre mellett hitelességi pecsétet jelent, amit semmilyen rágalomhadjárattal nem lehet lemosni.

A politika egészét kell visszafoglalni

Szerinte október 13-án sokkal nagyobb a tét annál, minthogy ki lesz Budapest, vagy Újbuda polgármestere, ugyanis a politika egészét kell visszafoglalni a Fidesz-féle mocsártól.

Kifejtette, vissza kell terelni a közéletet a normális határok közé, világossá kell tenni, hogy a politikai ellenfelek nem ellenségek.

Most vasárnap amellett a politika mellett kell kiállni, amelyben az érvek számítanak és nem a hazugságok, nem a hangerő – tette hozzá.

Karácsony Gergely a polgármesterjelölttel kapcsolatban megfogalmazott zaklatási vádakkal összefüggésben kijelentette, továbbra is töretlen a hitük László Imre tisztességében.

Megtették a feljelentéseket

László Imre megtisztelőnek nevezte, hogy a volt polgármesterek kiállnak mellette, főleg azután, hogy egy hírcsatorna vette a bátorságot, hogy a legképtelenebb vádakkal illesse. Jelezte, az ezzel kapcsolatos feljelentéseket megtették.

A jelölt – aki DK-s országgyűlési képviselő is – bírálta a kampány hangnemét, amelyet végtelenül durva, arrogáns, embert nem kímélő módszerek jellemeznek. Kultúrállam vagyunk; ilyen egy kultúrállamban nem fordulhat elő – közölte.

A szocialista Molnár Gyula – aki 2002 és 2010 között volt a XI. kerület polgármestere – megjegyezte, szükség van változásra, mert az elmúlt kilenc évben rossz irányba mentek a dolgok Újbudán.

Bizonyított, hogy a vádak hamisak

Elmondta, hogy László Imrét a kerületet 1990 és 1994 között vezető Bánhegyi Emil (SZDSZ) is támogatja, de betegsége miatt nem tudott megjelenni a rendezvényen.

A sajtótájékoztató végén Molnár Gyula mellett a jelölt támogatásáról szóló nyilatkozatot aláírta Szegedi Ferenc (MDF), aki 1994 és 1998 volt polgármester, valamint a korábbi fideszes politikus, Juhos Katalin, aki 1998 és 2002 között irányította a kerületet.

Kérdésre válaszolva Karácsony Gergely azt mondta, bizonyítottnak látják, hogy a László Imrét ért vádak hamisak.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük