Erős interjút adott Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető a Magyar Hírlapnak: a meleg családok szembemennek a természetes és normális élet követelményével, a kormány tulajdonképp Ferenc pápa szavait követi migrációs ügyben, és a vasárnapi boltzár szolidáris megoldására is van remény. Szerinte előbb-utóbb rábólint a magyar társadalom.

[mnky_ads id=”10551″]

Harrach szerint a meleg család nem a természetes és normális élet része

„Ki kell tartanunk a természetes és a normális élet követelménye mellett”

– mondta Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető a Magyar Hírlapnak adott interjújában arról, mit gondol Novák Katalin szavairól, aki azt mondta korábban, „vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét”, illetve megtorpan a logika, amikor meleg párok örökbefogadási jogairól van szó. Harrach szavaiból tehát az következik, hogy a meleg család nem a természetes és normális élet része. (Arról már kaptunk egy képet, hogy a kormány elképzelései és a valóság családügyben sem feltétlen azonos.)

[mnky_ads id=”10552″]

2017 első feléhez képest csökkent a szülési kedv

Harrach örvendezve szól arról, a teljes termékenységi arányszám 1,2-ről 1,5-re nőtt, azaz nagyobb a szülési kedv – igaz, épp csütörtökön jöttek ki a friss adatok, hogy 2017 első feléhez képest csökkent a szülési kedv, és az arányszám is visszaesett 1,44-ről 1,42-re.

A tömeges migráció nem emberi jogi kérdés, a jelenségnek előkészítői és végrehajtói is vannak, a főszerepet pedig „nyilvánvalóan” Soros György játssza, mondja fel a kormányzati mantrát Harrach. Ferenc pápát a „liberális médiumok” egyoldalúan idézik, nem számolnak be a nekik nem tetsző megnyilatkozásairól. Aztán maga is – biztos, ami biztos – így tesz: bár a pápa nem említi az „önvédelem felelősségét”, szavait úgy lehet értelmezni, a „valóban üldözöttek iránt van felelősségünk” – ezt Harrach úgy értelmezi, helyben kell segíteni – elsősorban az üldözött keresztényeknek. Hát, erről a pápa bizonyosan nem beszélt.

Harrach most is elmondta, a parlament emelni fog az otthonápolási díjakon, amelyek jelenlegi mértéke, illetve az otthonápolás munkának el nem ismerése nagy port vert fel. „Méltányos, a lehetőségeket is figyelembe vevő” emelés lesz, ígérte a politikus.

A KDNP változatlanul ragaszkodik a vasárnapi boltzárhoz

Harrach megvédte a közterületi életvitelszerű tartózkodás kriminalizálását. Szerinte a ma is „egészen jól működő” ellátórendszert és a segítő szervezeteket kell még jobban támogatni.

Végül azt is elárulta, a KDNP nem adta fel a vasárnapi boltzár ötletét, és bízik abban,

„a magyar társadalomban előbb-utóbb megfogalmazódik az igény egy ilyen vagy hasonló szolidáris megoldásra”.

(Forrás: HVG)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét