Kerítésen innen

Vasárnapi boltzár újratöltve: ha zárva az üzlet, kisebb a rezsi – Na jó, a haszon is, de kicsire nem adunk!

Vasárnapi boltzár újratöltve: ha zárva az üzlet, kisebb a rezsi - Na jó, a haszon is, de kicsire nem adunk!

Merjünk nagyot álmodni! Miért állunk meg a vasárnapi boltzár ötleténél, amikor hatalmas tér képződött a spórolásra. Mi lenne, ha csak a hét egy napján lennének nyitva a boltok? Akkor még kevesebb lenne a rezsi- és bérköltség!

Dübörgés, amúgy “magyarosan”

Mekkora költségcsökkentő lehetőség egy kereskedelmi vállalkozásnak, ha hetente fél nappal kevesebbet kell hűteni-fűteni egy áruházat, boltot, vagy egyáltalán kevesebb lenne az áramszámla?

– ezzel az egy kérdéssel indokolja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke, miért érdemes újra napirendre venni a vasárnapi boltzár korábban már egyszer előkerült témáját.

Vasárnapi boltzár-ötlet újratöltve

Az elszabadult áram- és gázárak miatt ma már a teljes vasárnapi boltzár is indokolt lenne, de mi maradunk az eredeti célkitűzésnél, hogy a hét hetedik napján délben húzzák le a rolót az áruházak

– elevenítette föl korábbi javaslatát a vg.hu-nek Karsai Zoltán, a KASZ elnöke.

A másik megfontolandó kérdés a munkabeosztás, munkaszervezés. Mivel a kereskedelem továbbra is az egyik leginkább munkaerőhiánnyal sújtott ágazat, a vasárnap déli boltzár más megvilágításba helyezheti a hétvégi műszakok beosztását, az azok után járó pótlékok kifizetéséről nem is beszélve

– tette hozzá. Bár több párt megkereste a szervezetüket, de a KASZ nem szeretné, ha a felvetésük politikai síkra terelődne.

Minél többen akarják, annál ütősebb…..

A portál értesülése szerint több ezren kitöltötték a szakszervezet online kérdőívét, szeptembertől pedig a KASZ munkatársai papíralapon is folytatják az aláírásgyűjtést a kereskedelmi egységeknél.

Minél nagyobb a támogatottság, annál hamarabb vihetik döntéshozók elé a részleges vasárnapi boltzár ügyét

– vélekedett Karsai, aki szerint kellő számú hozzájárulás esetén január 1-jétől életbe tudnák léptetni az új rendszert, s ezzel a KASZ is elégedett lenne.

Emlékeznek?

Reggel még arról szólt a fáma, hogy a kormány újra elővette a vasárnapi boltzárral kapcsolatos KDNP-s ötletet. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye helyretette a dolgot.

-írtuk 2018-ban.

“A boltzár ismételt bevezetése nincs napirenden..”

Mégsem veszi elő a kormány a vasárnapi boltzár kérdését, derül ki akkori szűkszavú közleményükből.

A vasárnapi munkavégzés tilalma lezárt ügy, a kormány nem kívánja újra megnyitni ezt a kérdést

Ez azt jelenti, hogy nem kell a boltok vasárnapi zárva tartásával számolnunk a jövőben. Legalábbis addig, amíg kitart a migráns-Soros-Unió muníció – állt a cikkben.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

 • Vatikáni rájder is részt vett az országúti kerékpáros világbajnokságon
  Bár Don Matteo mindenhová kerékpárral ment, az mégis igazi kuriózum, hogy az idei országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a 40 esztendős Rien Schuurhuis a Vatikán színeiben állt rajthoz.
 • Karma-válsághelyzet ellen itt az 5 módszer, amitől fellélegezhetsz!
  Ha pozitív energiát szeretnél létrehozni az életedben, akkor az alábbi tanácsokat jó, ha megfogadod. Éld így az életed, és meglátod, minden a legnagyobb rendben lesz! Mindannyian azt kapunk, amit adunk, vagyis az általunk kibocsátott energia visszaszáll ránk. A Világegyetem törvényeit nem tudjuk megváltoztatni, csupán annyit tudunk tenni a “karmánk érdekében”, hogy pozitív életet élünk, annak érdekében, hogy azt kapjuk vissza.
 • Mel Gibson emelte Novák Katalin presztizsét, vagy fordítva? Ki vitte a fotóst?
  Ahogy Orbán Viktornak “leszervezték” a Schwarzenegger-randit, vagy a Chuck Norris találkát, úgy Novák Katalin sem maradt konzervatív/jobboldali/abortuszellenes filmsztár-fotó nélkül.
 • Magyar György: Semjén doktor törvénymódosítása semmit nem bíz a véletlenre
  Létrejöhet az elvileg független Integritás Hatóság, amelynek feladata például az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések megelőzése, a jogsértések megakadályozása, leleplezése. Erre azonban van már néhány elvileg „független” szervezet, ilyen például az ügyészség. Mitől lesz jobb a helyzet, ha – az EU-s pénzek elherdálásának elkerülése érdekében – Semjén-javallatra létrejön egy újabb kormányzati hivatal?
 • Szijjártó Péter ismét lágyékon rúgta az Uniót – Mire ez a nagy kapálódzás?
  Szijjártó Péter úgy szerint vitán felül áll, hogy amerikai gazdaság nyer ezekkel a szankciókkal, hiszen míg az EU gazdasága recesszió felé tart, az Egyesült Államok gazdasága – többek között az ottani alacsonyabb energiaárak miatt – egyre versenyképesebbé válik.

About Author

Szólj hozzá!