Connect with us

Kerítésen innen

Hova lejjebb: kikerül, hogy az ellenzéki képviselőknek milyen gyógyszert írtak fel? – kommentelték a szivárogtatást

Dr. Kunezt: tud ez az Országos Mentőszolgálat, ha akar és tudja, mikor nem akar....
Megosztás

Elég valószínűnek látszik, hogy a Bors propagandalap által bemutatott Magyar Péter egészségügyi adatait tartalmazó mentési esetlap az Országos Mentőszolgálat rendszeréből szivárgott ki – kezdte bejegyzését Dr. Kunetz Zsombor közösségi oldalán.

Szivárog, ami szivároghat….

Az egészségügyi szakértő annak kapcsán fejtette ki a véleményét, hogy Magyar Péter egészségügyi adatait tartalmazó mentési esetlapot tett közzé egy kormányellenességgel nehezen vádolható bulvárlap. „Több kommentelő is jelezte, hogy az Országos Mentőszolgálat esetlapján, amely Magyar Péter adatait tartalmazza sokkal több információ található, mint azokon az adatlapokon, amelyeket az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, népszerű nevén Felhő) tartalmaz.

Tudta?

A mentési dokumentációhoz az Országos Mentőszolgálat, maga a mentés alanya férhet hozzá, vagy azon személy, aki ismeri a belépési jelszót, illetve az az egészségügyi ellátó, amely a betegellátás érdekében lehívja ezeket az adatokat. Azonban, ha az adatlapot egészségügyi szolgáltató hívja le azt naplózza a rendszer, így órára, percre, másodpercre pontosan meg lehet mondani, hogy kinek a belépési kódjával történt a letöltés.

Persze, amennyiben ez az EESZT-ből történik és nem máshonnan kerül ki a dokumentum.

És most jön a lényeg,

ugyanis a bizonytalanságok és a kommentek miatt megkértem egy kedves ismerősöm, hogy küldje el nekem a saját EESZT fiókjából letöltött mentési dokumentáció képernyőfotóját. Láthatóan az első fotóról hiányoznak azok az második képen pirossal bekeretezett részletek, amelyek a Bors által megosztott mentési dokumentáción szerepelnek. Ezek a részletek valós mentési adatokat tartalmaznak, egyáltalán nem valószínű, hogy hamisak lennének. Ráadásul maga az Országos Mentőszolgálat sem vonta kétségbe a Bors által közzétett adatlap valódiságát.

 

Így nagyon, nagyon erős a gyanú arra,

hogy a Bors által ismertetett mentési dokumentum valós, és – miután az EESZT rendszerében más adatlap tölthető le – ez az Országos Mentőszolgálat rendszeréből került ki.

Amennyiben ez a nagy valószínűség igaz, akkor az azt is jelenti, hogy az adatszivárogtatást az Országos Mentőszolgálat rendszeréhez hozzáférő egyén okozta.

Éppen ezért az Országos Mentőszolgálat főigazgatója biztosan nem maradhat az intézmény élén, hiszen közvetve, vagy közvetett módon ő maga is felelős lehet. Akár egy politikai kampányban, akár egy vitában, vagy csak egyszerűen sem lehet annál aljasabb dolgot elképzelni, mint egy ilyen szigorúan védett személyes egészségügyi adat kiszivárogtatását.

Ez nem lehet politikai stratégia, hiszen így senki nem lehet biztonságban!

Kacsolódó

Szerző