A Kenderesi-ügy Dél-Koreából nézve! - Városi Kurír

Sorting by

×

A Kenderesi-ügy Dél-Koreából nézve!

Mint arról beszámoltunk, Kenderesi Tamást előállították a dél-koreai vizes világbajnokság helyszínét adó Kvangdzsuban, miután szexuális zaklatással vádolták meg az olimpiai és világbajnoki bronzérmes úszót. 

Hirdetés

Dél-Koreában így látják…

Az ott élő Eugenia S. Lee közösségi oldalán arról számolt be, hogy

“A magyar úszó nem véletlenül ért hozzá a lányhoz, megfogdosta a fenekét, ezt a biztonsági kamera rögzítette. A lány nem dolgozott táncosnőként ott, egy vendég volt a sok közül. Felháborodottan reagált, majd feljelentést tett.

A rendőrök kimentek a helyszínre, ahonnan addigra már az úszó elment. Megnézték a felvételt, amin tisztán látni, hogy mi történt, ennek alapján eljárást kezdeményeztek a magyar úszó ellen. Az előzetes letartóztatásról a bíróság tíz nap alatt hoz döntést. Addig a rendőrség őrizetbe veheti, illetve védekezhet szabad lábon, ahogy ez esetben is történt. Idő közben ha netán bocsánatot kér a lánytól, és ő azt elfogadja, akkor csökken a büntetése. Tíz nap alatt kihallgatják a tanúkat, illetve a gyanúsítottat.

A koreai jog szerint az őszinte beismerés és megbánás nagyban csökkenti a büntetést.

A vallomás tétel alatt ugyanarra sok alkalommal rákérdeznek. Amennyiben egyszer is mást mond, hazugságnak minősül az állítása. A jelenlegi állás szerint mindenképp felelősségre vonják, fontos, hogy őszinte megbánást tanúsítson, és ha a sértett ezt elfogadja, akkor írhat egy levelet, amiben jelzi ezt, ez sokat segíthet az úszónak.

A televízióban nem beszélnek az esetről. Alul futó szalaghírekben olvasható, de csupán úgy, hogy “külföldi versenyző”. Ez azért van, hogy az adott ország hírnevén ne essen csorba.”

Magyarországon így tudjuk

“Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem.

Megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig. A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim.

Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom”

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

  • 2019.07.29 - 10:51
    Közvetlen hivatkozás

    Ugye csak kiderül a faszi nem bírt magával, de amit mondott az NEM AZ ŐSZINTE MEGBÁNÁST MUTATJA, így nem igazán számíthat elnéző bánásmódra.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.