Ha Önnek nincs is, a nemzetnek lesz háziorvosa! – Indul a kördoki-maraton!

Már ott állnak a startpisztoly lövésének hangjára várva a még praxist működtető háziorvosok, hiszen pártunk és kormányunk meghirdette a “Nemzet Háziorvosa” versenyt.

Kördoki-maraton

Nem ám csak úgy átabotában! Részt vehet a nemes küzdelemben kerítésen innen és túl minden doki és persze Ön is, kedves beteg, hiszen első körben a nép egyszerű gyermekének kell ajánlást írni, egy kedves történettel nevezni választottját.

első körben történeteket várnak az orvosokról, amelyek az emberségéről, alázatáról, szolgálatkészségéről tanúskodnak

-tudattal az B. Király Györgyi, a projekt vezetője.

Zsűri választja ki a tíz magyarországi és tíz határon túli “toplistást”, akikre két héten keresztül lehet szavazni. A szavazás október 5-én zárul, a díjátadó pedig a hónap végén lesz. A díjjal a példaértékű hivatástudatot, szolgálatot értékelik.

Kásler Miklós fővédnöksége alatt zajlik a “megmérettetés”,

ahol egy határon belüli és egy túli kördoki lehet a befutó.

A honlap tanulsága szerint ugyan más néven, de kilencedik alkalommal hirdették meg a versenyt, ami a honlapjuk tanulsága szerint nagy érdeklődésnek örvend:

2018-ban  közel 300 ajánlás érkezett a hálás páciensektől, polgármesterektől, lelkészektől, orvosoktól, rezidensektől, idős otthonoktól, szerkesztőségektől, könyvtáraktól, iskoláktól, bemutatva a hazai és a határon túli háziorvosuk és nővér munkatársa áldozatkész munkáját, emberségét, betegszeretetét.

A bírálóbizottság

“Az önök sztorijait kiváló szakemberekből, közéleti személyiségekből álló zsűri értékeli. Ők választják ki,  hogy ki lesz  az a 10-10 orvos határon innen és határon túl, akinek a neve és a története felkerül szavazási oldalunkra, ABC sorrendben.”

Önöknek nincs más dolguk, mint felkutatni emlékezetükben az eseteket, amikor sikerült bejutniuk háziorvosukhoz, aki megtudakolta, hogy mi a baj és helyes, kedves módon beadta Önöknek, hogy nem olyan nagy baj, ha csak fél év múlva tudnak vért venni, mert picit hosszú a várólista, mert lehet, hogy addigra maguktól is meggyógyulnak. Addig is szívesen beszélget Önökkel, ha igényük merül fel rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük