A kilövés pillanatnyi állása – Márki-Zay állja a sarat

Főhet a feje Márki-Zay Péternek, Hódmezővásárhely megválasztott polgármesterének, hiszen egyértelműen a Fidesz céltáblájává vált. Nem telik el nap, hogy ne jelenjen meg egy lejáratására kreált hír, amit ugyan dokumentumokkal igazolva visszaver, de a bevált stratégia működik, az emberek fejében nyoma marad és ha elég sokszor hallják, elhiszik, hogy gubanc van a polgármester körül.

K-ART – pénz

A csütörtöki nap híre, hogy a Lázár Jánossal hírbe hozott vadászkastély egyik tulajdonosának vendéglőiben költött tízmilliókat a hódmezővásárhelyi önkormányzat korábbi fideszes vezetése. Márki-Zay Péter független polgármester szerint a dokumentumokból nem derül ki, hogy kik ettek-ittak bő egy éven át, csak az ár ismert. A keretből ő most mintegy 20 milliót spórolna meg utak, járdák építésére. Ez feltehetően nem tetszett az érintetteknek, tehát “ellenléptek”.

„Hogy pontosan mire ment, azt azért nem tudjuk, mert ennek az analitikája nincs meg. Nem látunk részletes nyilvántartást, kimutatást arról, hogy amikor mondjuk tisztségviselők étkeztetése címén ott van, hogy 2, 4, 10 fő, vagy egy nagyobb fogadásnál 200 fő. Ezek pontosan kik voltak, milyen vendégek. Nyilván az Őszi Tárlat megnyitónál ezt sejthetjük, de a legtöbb soron ez nem derül ki. És a nyilvántartást a kérésem ellenére a belső ellenőrzés sem tudta előkeresni”

– mondta Márki-Zay Péter.

A hódmezővásárhelyi Fidesz szerint minden forint jó helyre ment.

„Praktikusan ezt úgy kell érteni, hogy ha mondjuk egy minisztériumból, vagy valamelyik hivatalból, társintézményből alpolgármester úrhoz vagy polgármester úrhoz érkezett valaki tárgyalni vagy egy megbeszélésre, akkor természetesen utána őt vendégül látták és úgy engedték útjára. Kizártnak tartom, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat dolgozói átmászkáltak volna és ebből a pénzből étkeztek volna”

– mondta Cseri Tamás, fideszes önkormányzati képviselő.

A Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat a márciusban és áprilisban reprezentációra költött számláit is nyilvánosságra hozta. Ezek értéke nem éri el 250 ezer forintot. Erre érthető, hogy szintet kellett lépniük, jött a vesztegetés vádja.

https://www.facebook.com/markizaypeter/posts/174270159946977

Márki-Zay Péter közleményét az ügyben teljes egészében közreadjuk:

“KÖZLEMÉNY
kilátásba helyezett médiatámadásokról és karaktergyilkosságról

Felszólalásaim országos politikai ügyekben, valamint a Hódmezővásárhely polgármestereként napi szinten megélt támadások előre vetítik egy összehangolt karaktergyilkosság és lejárató kampány lehetőségét a kormány által uralt médiában. A Fidesz így szeretné lerombolni a belém vetett bizalmat, ellehetetleníteni politikai tevékenységemet és megakadályozni Hódmezővásárhely hatékony vezetését.

Egy frissen újraválasztott fideszes országgyűlési képviselő a múlt héten meg is üzente: készüljek fel a jobboldali MÉDIA TÁMADÁSÁRA.

Pontosan tudható az elmúlt évek gyakorlatából, hogy miként működik egy ilyen akció. Kiépített, jól működő rendszerre támaszkodik, benne kellő számú kollaboráns újságíróval, akik félelemből, egzisztenciális fenyegetettségből vagy egyszerűen tisztességtelenségből bevállalják a hazugsággyárakban elvégzendő aljamunkát. Pedig ez nem kötelező. Tudom, nem lehet nekik könnyű, de sokan meg fogják tenni.

Máris elindult a legabszurdabb, legalantasabb hazugságok terjesztése, soha nem létező és soha el nem tűnt hatalmas pénzekről, soha el nem követett összeesküvésekről, árulásról, szakmai és vezetési hibákról, politikusi alkalmatlanságról, sikereink negatív hatásairól, erkölcsi és tisztességbeli megítélésemről. Mindennek csak a hazugsággyár kreatív műhelyének képzelőereje szabhat határt.

Aztán ezeket a híreket a kormányhoz hű médiumok egymásra hivatkozva átveszik, hatalmas hálózatukat kihasználva mindenkihez eljuttatják, lapjaikban, internetes fórumaikon terjesztik, televízióik híradóiban, kereskedelmi csatornáik nagy nézettségű, szórakoztató műsorai közben híradó-előzetesként beszúrva ismételgetik…

Felkészülten várom a támadásokat: ahogy a polgármesteri kampányom során nem sikerült hazugságaikkal megtéveszteni a vásárhelyieket, ez most sem fog sikerülni. Az ország médiafogyasztó közönségét pedig előre figyelmeztetem: legyen tisztában azzal, hogy összehangolt lejárató akcióról van szó és kérdőjelezze meg annak valóságtartalmát.

Hódmezővásárhely, 2018. május 4.

Dr. Márki-Zay Péter
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város
polgármestere”

Demszky Gábor: Aki most Márki-Zay beszédén duzzog vagy nyilvánosan kesereg az a múltra szavaz

Márki-Zay kitálal – hazudik a Fidesz reggel, délben és este…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük