A mostani válságos időszakban fog majd kiderülni igazából, miután maga a Fidesz is több százezres munkanélküliséggel számol, hogy mennyire elhibázott döntést hozott a kormány, amikor eltörölte a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét.

A korengedményes nyugdíjról….

A jelen helyzetben különösen fájó, hogy a korengedményes nyugdíjat is megszüntették, hiszen ezzel a lehetőséggel rengetegen elkerülhetnék a munkanélküliséget úgy, hogy az államnak az egy fillérjébe sem kerülne – írta közleményében az MSZP nevében Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke.

Éppen ezért kérik a szakszervezetek a kormánytól, hogy ismét tegye lehetővé a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségét.

Az MSZP támogatja a VDSZ törekvéseit,

ezért ismét benyújtjuk a javaslatunkat annak érdekében, hogy

korhatár előtt, akár csökkentés nélkül is legyen lehetőségük nyugdíjba vonulni a munkavállalóknak ebben a válságos helyzetben.

Munkanélküliség helyett…..

Az MSZP számára az emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága a legfontosabb. Ezzel a lehetőséggel pedig rengeteg ember elkerülhetné a munkanélküliséget, ezért reméljük, hogy kormány most késlekedés nélkül fogja végrehajtani a javaslatunkat.

figyu

7 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Az előrehozott nyugdíjazás jó ötlet a fiatalok munkahelyteremtésére. Sok nyugdíj előtt álló is boldogan élne vele, de számszerüsíteni kellene, hogy hozzávetőlegesen mennyire terhelné meg a többlet nyugdíj kifizetés a kasszát?

  • SEMENNYIRE!! A vállalatok fizetnék. 58,5 évesen a Gyurcsány korszakban a törvény szerint nyugdíjba mehettem. A cégem előre befizette, az öregségi (62év) nyugdíj korhatáromig. 2012január 1-től Orbán megszüntette a lehetőséget. Tudatlanság, bosszú, nem tudni mi volt az indítéka. Semmibe nem került az államnak a nyugdíjam, még kamatozhatott is a nyugdíjkasszában.

   • Melyik az a cég a mai világban, aki előre kifizetni évekre a dolgozó nyugdíját.
    Hány éves vagy 100?
    Hogyan tudsz így gondolkodni?

  • A nők40 az megterheli az államkasszát, évi 170milliárddal. Ők nem fedezték TB-vel, a korai nyugdíjba menést.

 2. Nagyon jó ötlet a nyugdíjazás előre hozása Nagyon sok emberrel jót tenne a kormány és nem lenne sok munkanélküli ….
  Ebbe a helyzetbe nagyon okos megoldás

 3. Legyen ismet bevezetve, a korhatar elotti nyugdijazas.
  Munkahely nincs, 60 evesen nincs foglalkoztatva, ,, az oreg fiatal,

 4. A haboru utan szuletettek megerdemelnek a nyugodt eletet. Annyira nem volt etel, meg penz sem , hogy a mai fiatalok el sem hinnenk. Most nyugdijaskent ugy elunk, mint az otvenes evekben. Ilyen nyugdijak mellet egyedulallo nyugdijas meg sem tud elni.most van kaja, csak nem tudja megvenni. En szerencses vagyok 2 gyermekem van. Ebben a valsagos, inflacios, korrupt idoszakban elni, furcsa elkepzelni,hogy valaki Mao..- on melysz
  egenysegben el a lakossag, tobb, mint 50% – a a nyugdijasoknak. Szegyen ilyen arak mellett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét