A Demokratikus Koalíció (DK) a héten törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy duplázzák meg a családi pótlékot – jelentette be a DK frakciószóvivője.

Pelenkára is alig elég

Gréczy Zsolt hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány arra hivatkozva duplázza meg Áder János köztársasági elnök másfél millió forintos fizetését, hogy az tíz éve nem emelkedett.

- Hirdetés -

Egy egygyermekes család ma 12 ezer 200 forint családi pótlékot kap havonta, ami egy nagyobb csomag pelenkára is alig elég – hangsúlyozta. Ehhez képest Áder János köztársasági elnök egy hónap alatt további másfél millió forintot kap – tette hozzá.

A Fidesz-kormány nem családbarát, mert inkább megduplázza „pártkatonája milliós fizetését”, minthogy adjanak még tízezer forintot a magyar családoknak – jelentette ki.

Mitől lenne családbarát ez a kormány?

A képviselőt kérdezték a kabinet családvédelmi intézkedéseiről, amire válaszul azt mondta, hogy azok egytől-egyig megbuktak. Amit „csok-nak neveznek”, azt sokan nem tudják felvenni, akik pedig felveszik, azok nem feltétlenül vannak tisztában azzal, hogy azt vissza is kell fizetni – érvelt. Családbarát kormány-e az, amely megszüntette a lakástakarékot, amelynek regnálása alatt csökkent a születések száma, amely kórházbezárásokról tesz közzé dokumentumokat és amelynek hivatali ideje alatt hiány van gyermekorvosokból – kérdezett vissza.

A Gyurcsány-kormány családtámogatási rendszerére vonatkozó kérdésre azt felelte, hogy megemelték a családi pótlékot, óvodákat és bölcsődéket építettek, iskolákat újítottak fel. Akkor a felsőoktatási tandíj nem 250-500 ezer forint volt szemeszterenként és nem vándorolt ki több százezer ember – tette hozzá.

Amennyiben a választók nagyra értékelnék a kormány intézkedéseit, akkor most Tarlós István lenne a főpolgármester és a Fidesz nem vesztette volna el a fővárosi kerületek többségét – tette hozzá.

Marad az ellenzéki együttműködés

Kikérték a véleményét arról, hogy a jobbikos Varga-Damm Andrea vasárnap állítólag hiteltelennek nevezte Gyurcsány Ferencet, aki bohócot csinált magából azzal, hogy videós blogot készít. Gréczy Zsolt azt felelte, hogy a jobbikos képviselő a Facebook-bejegyzéseiben tagadja, hogy ilyet mondott volna.

Hangsúlyozta, az önkormányzati választáson sikeres volt az ellenzéki együttműködés és 2022-ben együttműködve váltják le a Fideszt. Hozzátette, mindenkivel együttműködnek, akivel csak lehet, kivéve a „Mi Hazánk nevű kriptofideszes náci szervezetet”.

Arra nem tudott választ adni, hogy 2022-ben az ellenzék egy közös listát állít-e. Ez majd kiderül, az a lényeg, hogy Orbán Viktor megbukjon, mert „ez a magyar nemzeti érdek” – fogalmazott.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét