A kabinet már az alkotmánybírósági döntésre is fittyet hány!

Az MSZP-Párbeszéd arra szólítja fel a kormányt, hogy kárpótolja azokat a rokkantnyugdíjasokat, akiktől törvényellenesen vették el a korábbi jogosultságaikat.

Lejárt a határidő

A két párt közös, hétfői sajtótájékoztatóján Tordai Bence (Párbeszéd) emlékeztetett: 2016-ban és 2017-ben több európai bírósági határozat is arra kötelezte a magyar államot, hogy változtassa meg azt a korábbi törvényt, ami sok rokkantnyugdíjastól megvonta az addigi járandóságait. Egy tavaly novemberi döntésében az Alkotmánybíróság is a kárvallottaknak adott igazat és arra utasította az Országgyűlést, hogy március 31-ig rendezze a helyzetet.

A határidő vasárnap lejárt, a fideszes többség azonban a kisujját sem mozdította a rokkantak érdekében – fogalmazott Tordai Bence.

Fizessen a kormány kamatot is!

A szocialista Korózs Lajos azt hangsúlyozta, hogy pénteken benyújtottak egy országgyűlési határozati javaslatot az ügyben. Ezeket az embereket ugyanis vissza kell helyezni eredeti jogaikba, mert rengeteg ellátástól estek el – mondta, kifejtve: azt indítványozták, hogy ne csak az ellátási különbözetet fizessék ki egy összegben a kárvallottaknak, de annak kamatait is.

Korózs Lajost más témában kérdezték arról, hogy a Szeviép Zrt. hat év börtönbüntetésre ítélt korábbi vezetője szerint 2010 előtt az építési beruházásokból az MSZP-hez is került pénz. A politikus nevetségesnek nevezte a felvetést, és emlékeztetett, hogy Ujhelyi István, az MSZP ez ügyben hírbe hozott EP-képviselője a hétvégén megmutatta a házát a médiának. Hozzátette: ő maga a hatodik ciklusát tölti a parlamentben, és még mindig ugyanabban a lakásban él, ahol képviselői karrierjének kezdetén.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Az Alkotmánybíróság döntése ellenére sem lép a kormány a rokkantnyugdíjak ügyében

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük