Már másodszor késeltek meg polgármestert Lengyelországban

Megkéselték hétfő reggel a kelet-lengyelországi Siedlce járási székhely volt polgármesterét, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt mazóviai vajdasági képviselőjét. Az életveszélyesen megsebesített férfit megműtötték, állapota stabilizálódik – közölte a lengyel média.

A gyanúsítottat elfogták

Wojciech Kudelski volt polgármestert a háza közelében érte a támadás, amikor munkába indult. Az elkövető – aki feltehetőleg autóval érkezett – elmenekült a helyszínről, a rendőrség azonban még délelőtt őrizetbe vette, mégpedig a munkahelyén. Az őrizetbe vételről elsőként Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszter számolt be a Twitter közösségi portálon.

A gyanúsított egy 38 éves helyi lakos, kedden fogják kihallgatni – közölte a siedlcei kerületi ügyészség szóvivője.

Bonyolult, életmentő műtét

Kudelski komoly hasi sérüléseket szenvedett, a kórházban „bonyolult életmentő műtétet” hajtottak rajta végre, állapota stabilizálódik – közölte a siedlcei kórház igazgatója.

Az önkormányzati tisztségviselő három választási időszakon át volt Siedlce polgármestere. A tavaly őszi helyhatósági választáson a PiS listájáról megválasztották a mazóviai vajdasági közgyűlés képviselőjének. A vajdaság a fővárost, Varsót is magában foglalja.

A gdanski főpolgármester annak idején belehalt a támadásba

Bár a támadás körülményei egyelőre tisztázatlanok, az első kommentárok megemlítették Pawel Adamowicz néhai gdanski főpolgármester januári meggyilkolását. A fő ellenzéki erőhöz, a Polgári Platformhoz közel álló Adamowiczot egy büntetett előéletű, korábban paranoid skizofréniával kezelt férfi késelte meg. A hatóságok még vizsgálják, hogy a tettes a merénylet idején beszámítható elmeállapotban volt-e.

A közismert politikus erőszakos halála általános megdöbbenést okozott Lengyelországban.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Frissítve! Megkéselték a polgármestert!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük