A koronavírus nem viccel, azonnal hívja a mentőt, ha ezek a tünetek kínozzák - Városi Kurír

Sorting by

×

A koronavírus nem viccel, azonnal hívja a mentőt, ha ezek a tünetek kínozzák

Az elmúlt hetekben sok fiatal és középkorú ember került súlyos állapotban kórházba, hiszen a koronavírus járvány harmadik hulláma sokkal nagyobb mértékben sújtja az eddig kevésbé veszélyeztetett korosztályokat, de különlegesen nagy veszélynek, nemcsak a betegség tombolása alatt lehet kitéve  a fertőzött, hanem már a kezdeti felívelő  időszakában is.

Hirdetés

Ilyen veszélyes betegség ez

A DPC Kórház Intenzív Osztályainak vezetője, Bobek Ilona az RTL Híradójának elmondta:

Egyes páciensek már fulladnak, mégis inkább otthon maradnak ahelyett, hogy mentőt hívnának. Hozzátette: ez nagy hiba, hiszen a harmadik hullámban sokkal nagyobb kiterjedésben érintett a betegek tüdeje, mint a korábbi esetekben. A szakemberek hangsúlyozzák: ha az otthon gyógyuló covidos betegek rosszul éreznék magukat, nem szabad az utolsó pillanatig várni az orvosi segítséggel.

Dr. Késmárky András házi- és sürgősségi orvos a brit mutáció esetén azt tapasztalta, hogy nemcsak fulladás esetén kell kórházba jutnia a koronavírusos betegeknek, ugyanis az új vírusvariáns több, veszélyes tünetet is képes produkálni:

A nehézlégzés és az erős szívverés mellett ilyen például a vérnyomácsökkenés, a hosszabb ideig tartó hányás, hasmenés, hallásvesztés, erős szédülés, illetve a tudatvesztés. (Blikk)

koronavírus

Néhány szó a kakaranténról

Arra kéri a koronavírus-fertőzötteket a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége, hogy ne ők váltsák ki a gyógyszertárakban a favipiravir tartalmú gyógyszert, hanem kérjék meg hozzátartozóikat, ismerőseiket, vagy forduljanak segítségért az önkormányzathoz. A szövetség  keddi közleménye szerint az elmúlt hetekben sok esetben azt tapasztalták, hogy az igazoltan koronavírusos betegek maguk mennek el a patikába kiváltani a készítményüket. Ez jelentős egészségügyi kockázattal jár, veszélyezteti a járvány elleni védekezés sikerességét, a patikába látogató többi beteg és a gyógyszertári dolgozók egészségét.

Ilyenkor a gyógyszertárban rendkívüli intézkedéseket kell hozni:

ki kell küldeni a többi beteget,
be kell zárni az üzletet és soron kívül fertőtleníteni,
szellőztetni kell. (Városi Kurír)

Vigyázzunk egymásra!

koronavírus

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.