Végre! A következő hétvégétől itt az igazi kánikula!

Ugyan a mostani csepergő eső nem erre utal, de  vasárnap végre már 30 fok is lehet – igaz, záporok, zivatarok még mindig előfordulnak majd.

A héten  végre melegszik az idő

Ezzel együtt továbbra is többször várható zápor, zivatar – írja középtávú előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

illusztráció: eumet.hu

Hétfőn még csak néhány órára süt ki a nap. A Kelet-Dunántúlon és a Dunától keletre eső tájakon még több helyen várható felhőszakadással, viharos széllel tarkított zivatar. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Kedden napos idő várható, de eleinte keleten egy-egy zápor még kialakulhat.

Szerdán már több órára kisüt a nap, északon több helyen, délen elszórtan valószínű zápor, zivatar.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett több helyen – a legnagyobb eséllyel nyugaton – alakul ki zápor, zivatar.

Pénteken és szombaton is sok lesz a napsütés, de több helyen alakulnak ki viharok.

Június 28-án, vasárnap többórás napsütésre lehet számítani.

Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. A leghidegebb órákban 14-19 fok lesz. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő.

Vegyük át még egyszer!

“A Magyar Kardiológusok Társasága egészségeseket és szívbetegeket is óva int a kánikulában: 11 és 15 óra között ne legyünk napon, mert a leégés mellett hőgutát is kaphatunk, keressünk árnyékot és folyamatosan ügyeljünk a víz- és sópótlásra! A rendszeres gyógyszerszedők pedig mindenképp konzultáljanak orvosukkal – a meleg ugyanis azok hatását is módosíthatja.” (Well&fit)

Tisza-tavi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük