Connect with us

Voks 2024

A „legnagyobb-legkisebb” Orbán-beszéd a Békemeneten – Se narancssárga, se Fidesz-logó, csak a szónok

A "legnagyobb-legkisebb" Orbán-beszéd a Békemeneten - Se narancssárga, se Fidesz-logó, csak a szónok
Megosztás

Orbán Viktor a mérhetetlen létszámú Békemenet előtt megtartotta Európa legnagyobb hazugságbeszédét. A riogatással, nemzethalállal, vérfolyammal dobálózó kinyilatkoztatás végén a magyar miniszterelnök, mint jobb primadonnákhoz illik- mosolyogva, vidám integetés közepette, éppen, hogy csak csókokat nem dobálva hagyta el a színpadot.

Felvezetés

A beszéd előtt a Nemzeti Színház művészei tartottak Vidnyánszky-rendezte ráhangoló, minden középiskolai ünnepséget alulról suroló halálhörgésre hangszerelt esztrádműsort.

…indul a mandula…

A Jóisten áldását kérjük a kárpátaljai magyarokra

– ezzel kezdte Orbán Viktor beszédét a Békemenet előtt a Margitszigeten, miután színpadra lépése előtt zúgott a „Viktor! Viktor”. A miniszterelnök kitartást kívánt nekik és jelezte, hogy

„veletek vagyunk, gondolunk rátok és biztatunk benneteket, nincs már messze a nap, amikor a sorsotok jobbra fordul”.

Üdvözletet küldött Robert Ficónak, Szlovákia békepárti miniszterelnöknek, akit

„azért lőttek le, mert a béke pártján állt, kis híján életét adta a békéért”.

Nem eladó…. (és az orosz-, kínai érdeklődőknek?)

Orbán Viktor a Békemenet résztvevőinek azt mondta, hogy két év után jó ismét látni egymást, majd felidézte, hogy akkor is egy választás előtt zajlott a rendezvény, akkor a választáson a valaha volt legnagyobb győzelmet aratták, a valaha volt legnagyobb vereséget mérve a baloldalra. –

Mekkora volt az arcuk, úgy bömböltek, mint egy oroszlán, aztán kiderült, hogy papírmaséból vannak a karmaik. Egy papírtigris, amit eláztat az első tavaszi zápor

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a győzelmük nem csak a holdról látszott, hanem minden európai főváros politikai tőzsdéjén felhúzta Magyarország részvényeinek árfolyamát.

De hiába akarnak belőle vásárolni, nem eladó, nem eladó sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, sem Soros Györgynek.

Az ugye tiszta, hogy max. 15 emberről van szó?

A kormányfő szerint európai választás előtt még sosem gyűltek össze ekkora tömegben, ha csak ráfújnának az ellenfeleikre, Brüsszelbe repülnének. De inkább a sajátjaikat küldik oda, élünkön Deutsch Tamásra, hogy „foglalják el Brüsszelt”.

Úgy kell megnyernünk az európai választást, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttünk a város kapuit és sietősen távozzanak az irodáikból

Kitért rá, hogy 2006 ősze óta minden választást megnyertek, 11-szer nyertek egyhuzamban, abszolút rekord, K.O., kiütéses győzelem, nincs vita. Azt mondta, hogy az ő táboruk a legnagyobb, az egységük a legszilárdabb, övék a legnagyobb „választási hadsereg”, úgy folytatva, hogy soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett.

Mi vagyunk Európa legnagyobb békehadteste, békefenntartó ereje

– mondta. A jövő héten több millió ajtón kopogtatnak és több millió magyarral beszélnek, a jövő héten felállítják a mozgósítás világrekordját. Szerinte újra egy hatalmas győzelem kapujában állnak, minden mellettük szól: az erő, a lelemény, a kitartás, a jó ügy, amelyet szolgálnak és ellenfeleik állapota és képességeik.

Nálunk rendezettség és erő, ellenfeleinknek erőszakoskodás, lökdösődő wirtschaft – mondta, hozzátéve, hogy ott minden pofon jó helyre megy.

Ami eddig volt, az smafu

Orbán Viktor szerint a jövő hét lesz az igazi kampány,

„még egy hét szívós munka, a legendás fideszes hajrá, óriási gólhelyzetben vagyunk”.

Ám szerinte ez amilyen egyszerű, olyan könnyen el is lehet hibázni.

Ha nem összpontosítanak, ha lezserkednek, ha elbízzák magukat még ez is megtörténhet. Kampányban a rutin öl, a megszokott győzelem elkényelmesít, a kényelmes ember pedig a kanapén akar szurkolni

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a sikeres kampányhoz szív, a győztes kampányhoz szenvedély kell. Épp úgy, mint a házasságban, a test kevés, szerelem is kell. A szenvedély szerinte a jobboldal üzemanyaga, közös nagy szerelmüket pedig úgy hívják, hogy Magyarország. Minden csepp energiára szükségük van és lesz, mert a feladat olyan nagy, amilyet még sohasem láttunk:

„meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba, a saját vesztébe rohanjon”.

Stop! mindenki, aki nem Fidesz!

A kormányfő szerint Európa ma háborúba készül, sorkatonaságról, NATO-misszióról és nukleáris fegyverekről beszélt.

Úgy tűnik, a háborúpárti vonaton nincs fék és megőrült a masiniszta

– mondta, kiemelve, hogy meg kell húzni a vészféket.

A magyar kormány tudja, hogyan kell a végzetes dolgokból kimaradni, a migrációpárti szerelvényről időben lekapcsolták a kocsit és a magyar gyerekeket is kimentették a genderaktivisták kezei közül: „Stop migration!”, „Stop gender!”. – Azt sem fogjuk hagyni, hogy a gyerekeinket és az unokáinkat az ukrán frontra vagonírozzák, „Stop war!”, aki pokolra kíván jutni, annak balra a második ajtó

– fogalmazott, egy Tankcsapda dal szövegét is ide idézve.

Még jó, hogy van…

A miniszterelnök szerint ők az egyetlen békepárti kormány az unióban, ezért ma minden Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér: növeli az európai békepártiak súlyát és megerősíti a háborúból kimaradó Magyarország döntését.

A Fidesz-KDNP-re leadott szavazat mag életet ment, csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a magyar választók megerősítik a kormányt. Más politikai erő ezt nem tudja megcsinálni

– fogalmazott. Szerinte

baloldali győzelemnél „csak idő kérdése a háború utolér bennünket”. A háborúpártiak megrészegültek, le akarják győzni Oroszországot és készen állnak összeütközni az egész Kelettel, a kormánypártiaknak pedig nem le kell győzniük őket.

„lassan, hogy Brüsszelben is megértsék”

Az EU alapító atyáinak igaza volt Orbán Viktor szerint, hogy Európa nem bír ki még egy háborút. Az I. Világháború előtt Európa volt a világ ura, a II. Világháború után már nem volt ura saját magának sem.

Egy újabb háború után „Európa ott sem lesz a világ ritmusát adó zenekarban, ha lesz egyáltalán zenekar”.

Ez pedig még inkább igaz Magyarországra.

Eddig is akaratunk ellenére rángattak háborúba minket – mondta, felidézve, hogy az első és második világháborúban elvesztettük az ország kétharmadát, megsemmisült az ütőképes magyar haderő, annyi erőnk sem maradt, hogy tárgyalni tudtunk volna a leendő győztesekkel. A két világháborúban másfél millió életet vesztettünk. – Nem fogunk hadba lépni

– mondta a kormányfő „lassan, hogy Brüsszelben is megértsék”.

Zárul Viki mókatára….

Az éljenző egybegyűltek nem gondolkodtak el azon, hogy mekkora az igazságtartalom az elhangzottakban, tapsolta, örvendtek, elégedettnek látszottak. Amivel alighanem nem számoltak a szervezők, hogy az ekkora riogatásözön és embertömeg akár kontraproduktív is lehet, hiszen az ellenzéki oldalon még több embert megmozgathat. Persze mindez teória, az a véres jövőkép, amit Orbán elénk festett és az arra adandó ellenzéki reakció is egy hét múlva válik jelenidővé.

Ezalatt…

Szerző