A Lego vakoknak szánt játékkockákkal segíti a Braille-írás megtanulását

Rég vágyott fejlesztést készülni a pótolni a Lego. Olyan építőkockákat adnak ki, amelyekkel megtanulhatók a Braille-írás alapjai.

Szórakoztató és hasznos

Generációk óta nagyon népszerű a legó, amivel a vak és gyengénlátó fiatalok is épp olyan szívesen játszanak, mint látó társaik. A dán vállalat most az előbbieket célozza egy fejlesztésével, ami egyszerre szórakoztató és hasznos.

A gyártó bejelentése szerint olyan készletet adnak ki, amely segítségével játékosan sajátítható el a speciális technikát alkalmazó ábécé, a Braille-írás. A fejlesztés jótékonysági szervezetek elképzélésén alapszik. Ötletüket néhány éve tárták a dán vállalat elé, hogy készítsenek Braille-kockákat.

A Lego Braille Bricks

néven érkező kollekció olyan elemekből áll, amelyeken betűk, számok, továbbá matematikai szimbólumok tapinthatók ki. A kockák összekapcsolhatók a már forgalomban lévő elemekkel is, így szinte alig különböznek a megszokottól.

A szett 250 kockából áll, és a Lego szerint alkalmasak lesznek arra, hogy a tulajdonosa elsajátítsa vele a Braille-írást. A csomag a jövő évtől válik elérhetővé, de hogy mennyiért, azt még nem tudni.

A WHO korábbi becslései szerint 19 millió látássérült gyermek él a világon, közülük 1,4 millióan visszafordíthatatlan vaksággal küzdenek.

(Forrás: HVG)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük