Banánköztársaság

A maffia rezsicsökkentett casinói – A normalitás, az erkölcs magányosan sétál a Duna partján és azon gondolkodik, ugorjon-e?

A maffia  rezsicsökkentett casinói - A normalitás, az erkölcs magányosan sétál a Duna partján és azon gondolkodik, ugorjon-e?

Sokan megkapták az első emelt gáz és villany számlákat. Ahány szolgáltató, annyiféleképpen számol átlagfogyasztást, stb. De az látható, hogy brutális árnövekedés van már most, de mégnagyobb lesz a téli időszakban. Közben tudjuk, hogy Európa legtöbb államában a “híres” magyar rezsicsökkentés nélkül sincs ilyen hatalmas áremelkedés.

Mi a titkuk? Egyszerű!

Az uralkodó politikai osztályban ott is mindig vannak tolvajok, de nincs még egy államszervezet az Unióban, amelyet teljesen leuralt a maffia, ahol a lopás a legfőbb államcél. Ezért ott maradt pénz arra, hogy a lakosságnak alkalmi támogatásokat fizessenek ki (Pl. Németország, Spanyolország stb), illetve az emberek egyelőre alig érzik a számlákon a növekedést, mert olyan csekély a mértéke bevételeikhez képest. Ellenben nálunk sokszoros áremelés van és még durvább lesz. De a Tolvajok osztálya lelkesen lop tovább és mindent ráterhel gusztustalanul, cinikusan röhögve a népre.

Ma reggel elmentem a sarki boltba, vettem tíz kiflit….

A pénztárgép be volt kötve a NAV-hoz, mert a kijelzőn látható volt a felirat. Ellenben ha elmentem volna a casinóba, akkor ott ilyen bekötött gép nincs, senki nem nézhet rá azonnal a bevételekre. Nekik “extraprofit” adót se kell fizetniük.

Ezt a jelenséget már sokan szóvá tették, de kevesen értették meg a lényegét, csak mint abszurdumot emlegehették.

De Orbanisztánban semmi nincs véletlenül. Csak az összefüggéseket kellene felfogni…

A Fidesz szavazóinak pedig ez nem megy. Csak a Gyuuuuuurcsány!!! Úgyhogy most megint szélesítem a látókört, mert minden mindennel összefügg. Ők nagyon leleményesek és miután ők maguk az államszervezet, ebben nem is akadályozza őket senki. Sok büntetőeljárásban, jegyzőkönyvben elhangzott már, hogy az állami vagy uniós támogatásokkal létrejött beruházások elnyerőinek a túlárazott projektek megvalósítása során “ alkotmányos költséget” kell fizetnie készpénzben fidesz közeli személyeknek, akik azt diplomata táskában, máskor szemetes zsákban viszik el ismeretlen helyekre.

De mi lehet a pénz sorsa?!

A uniós szabályok miatt nem lehet azonnal bankba tenni, mert a pénzmosási törvény rendelkezései alapján nyilatkozni kell írásban a pénzt törvényes eredetéről. Mit lehet akkor tenni? Pl. el kell költeni készpénzben.

Módosították az építési szabályokat, nem kell már legtöbbször építési engedély, tehát hatósági ellenőrzés nélkül ki lehet szórni a lóvét a fidesz közeli slapajoknak jutalomként, akik ebből aztán csinálnak nyaralót a Balatonon, saját házat stb.

De ez csak nekünk, hétköznapi halandóknak nagy pénz, amit a kiszolgáló személyzet megkap.

A sok száz, meg ezer milliárd még mindig nem jutott legideálisabb helyére, valamelyik bankba, tőke alapba. Ebben segítenek a casinók.

Ott mindenfajta ellenőrzés nélkül el lehet verni esténkét akár százmilliókat is….

Vannak emberek, akinek ez a feladat. Éjszakánként játszanak és vesztik a hatalmas összegeket, amit óránként kapnak meg készpénzben a casino épülete előtt. Aztán mennek vissza játszani. Ezért kapnak munkadíjként jutalékot, miből ugyancsak jól élnek.

A casinók persze órási bevételt produkálnak és kivétel nélkül Fidesz közeli kezekben vannak.

Ezer milliárdok vesztették el közpénz jellegüket ilyen módon

Amik ha most az államkasszában lennének, akkor nem vágna oda Magyarországnak az energiával kapcsolatban kialakult világhelyzet. Mint ahogy más, normálisan működő országok sem emelték meg ilyen brutálisan, a lakosság számára elviselhetetlen módon az árakat a jövedelmekhez képest. Az országos lopás zavartalanul folyik tovább, mert a hibbant Fidesz hívők a legegyszerűbb gazdasági összefüggéseket sem képesek felfogni, az MZP rajongók úgyszintén. Ezért nem voltak képesek annak felfogására sem, hogy Istenüket, a pszichopata marionett bábut Orbán rángatja madzagon a választáson. Meg persze most is. Ezért az ellenzék vesztett. Újabb négy évet adva Orbánnak arra, hogy a maffia gazdasági politikai hatalmát kiterjessze és gyurcsányozva emelje meg a gáz a villany árát sokszorosára, amiből ugyancsak jót lophatnak pl. a Mészáros érdekeltségű áram cégek. Ez a hülyék és a gengszterek országa.

A normalitás, az erkölcs magányosan sétál a Duna partján és azon gondolkodik, ugorjon-e? Ha Mi, néhány elmebeteg hőzöngő nem lennénk, már megtette volna…

Ebben a rovatban megjelent cikkek nem minden esetben esnek egybe szerkesztőségünk véleményével

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!

About Author