Lakótárs kereső-nyugdíjasoknak – Dömsödi Gábor ötlete nyomán

Rengeteg alacsony jövedelmű idős ember él olyan, saját tulajdonú ingatlanban, amely az ő igényeihez mérten túl nagy: kirepültek a gyerekek, vagy teljesen egyedül maradt sok plusz szobával. Az alacsony nyugdíj nem csak a lakásfenntartás, hanem a mindennapi kiadások miatt is gondot jelenthet a számukra, miközben lehet, hogy egy vagyonon ülnek – foglalta össze a 2022. Magyarországán élő zömében nyugdíjaskorú emberek problémáját a Pénzcentrum.

“Lakótárs kereső-nyugdíjasoknak” – egy lehetséges megoldás

Dömsödi Gábor közgazdász, újságíró közösségi oldalán tette közé gondolatát a témában:

‘Társkereső már van, de most nem a magány a fő gond, jön a tél. Sokan vannak, akik nem tudják kifizetni, házuk vagy lakásuk megemelt rezsiszámláját a téli hónapokban, de eladni nem akarják sem a lakást sem a házat.

Nekik segíthet átvészelni a téli hónapokat az a megoldás, ha -mondjuk novembertől februárig – négy hónapra összeköltöznek egy nekik szimpatikus emberrel, vagy családdal és közösen fizetik a rezsiszámlákat.

Van már ilyen megoldás az utazással kapcsolatban, a telekocsi mozgalom.

A miénk neve legyen teleház!”

“Természetesen, – bár az ötletem szerintem jó- sok a buktató, pl. a jogi garanciáktól, a költözésen át, mindenféle. De a legfontosabb az, hogy szimpatikusak-e egymásnak a leendő bérlőtársak. Ezért ismerkedési lehetőség is kell, írásban, telefonon, személyesen, stb.stb.

Sok a megválaszolandó részletkérdés, de sietnünk kell, mert a “tél közeleg”! Várom mindenki véleményét, ötletét….”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!