A médiatanács újra ráharapott a Niedermüller nevű gumicsontra

Már majdnem elfelejtettük azt a gumicsontot, amit a kormánymédia fabrikált Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester egy félmondatából, amit az ATV Nap híre című műsorában mondott. De a kormányoldal, ha valamire ráharap, azt nem engedi el.

A médiatanács összevonta szemöldökét

Százezer forintos bírságot szabott ki a médiatanács a Magyar ATV szolgáltatójára, mert Niedermüller Péter polgármester „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket, és ezt a grémium kirekesztőnek ítélte.

Kettős mérce médiatanács módra

A közleményben azt írták, hogy a médiatanács állampolgári bejelentés után vizsgálta meg A nap híre című műsor egy januári adását, amelyben a főváros VII. kerületének polgármester a fehér bőrszínű, keresztény, heteroszexuális emberek közösségére tett megbélyegző kijelentést. A testület megállapította, hogy a kirekesztő kifejezéseket a műsorvezető a médiaszolgáltató képviselőjeként nem utasította el, azokat “ellenvéleményével nem ellenpontozta”.

A grémium a bírság mellett a Magyar ATV-t a következő közlemény beolvasására is kötelezte:

“A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatanácsa megállapította, hogy a médiaszolgáltató a Magyar ATV csatornán 2020. január 23-án sugárzott A nap híre című műsorszámában megsértette a kirekesztésre alkalmas médiatartalmak közzétételét tiltó törvényi rendelkezést azáltal, hogy a műsorvezető a műsorszám vendégétől a fehér bőrszínű, keresztény, heteroszexuális emberek közössége vonatkozásában elhangzott általánosító, megbélyegző kijelentést nem moderálta, azt nem utasította el.”

A döntés ellen a médiaszolgáltató jogorvoslattal élhet bíróság előtt. A médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – olvasható a közleményben.

Csak csendben kérdezzük, nem kellene hasonló szigorral körülnézni a lakájmédia háza táján is?

Egy hozzászólás itt: “A médiatanács újra ráharapott a Niedermüller nevű gumicsontra

  • Avatar
    2020.04.29 - 17:43
    Közvetlen hivatkozás

    Ugyan—., má! Most a Niedert-, a Müllert-, vagy a Niedermüllert hagyjuk ugatni? Mindegy! Egyik kutya, másik eb! Takarodó vagyon-: mindnek! Országunk-: szégyenfoltja!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük