A Mészáros Csoport harács aprópénzén nyaralhatnak a Balatonnál

Azt kell mondanom és leírnom, hogy szintet lépett a NER-lovagok pofátlansága. Pontosabban ezúttal arról a Mészáros Csoportról lesz szó, amiről tudni lehet, hogy nap, mint nap nyeri el az állami milliárdos tendereket.

Nyelik a pénzt, a pénzünket

A Mészáros  család  milliárdos nagyságrendben vesz ki osztalékot a cégcsoportból, miközben arcizmuk megrendülése nélkül beállnak a sorba és például a tulajdonukban lévő szállodai szobákra zokszó nélkül felveszik az állami támogatást.

Ennyi a cikk indítás, az apropó, hogy ez a cégcsoport a korrupciógyanús ügyleteken túl egyre szemtelenebb és most már nem átall a mecénás, a jótékony támogató szerepében feltűnni.

Az M1 közszolgálatinak csúfolt “hírcsatorna” óriási örömmel harangozta be, hogy a Mészáros Csoport hatalmas támogatásának köszönhetően nyaralhatnak ingyen a hátrányos helyzetben lévő családok gyerekei.

A stúdióba lazán belibbent a női grácia

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) elnöke és az egykori kormányszóvívő Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

Ingyenes, egyhetes nyaralást biztosít a Mészáros Csoport 3200 nagycsaládnak és egyszülős családnak Zalakaroson, Gyulán és a Balaton-parton, félpanziós ellátással.

A csoport kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a programot hagyományteremtő céllal indítják el, így a következő években is meghirdetik majd. Azért, hogy a nyaralási lehetőséget azok vehessék igénybe, akiknek valóban szükségük van rá, együttműködési megállapodást kötöttek az Egyszülős Központtal és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE).

Kardosné Gyurkó Katalin, az NOE elnöke ismertette, hogy az első családok vasárnap indulnak nyaralni, a program szeptember közepéig tart. Az egyesület 1000 forintos regisztrációs díjat kér a jelentkező családoktól.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője arról beszélt, hogy az első hetekben olyan családok nyaralnak, amelyek a koronavírus-járvány miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek, és azután is olyan családok mennek majd, amelyek nem engedhetik meg maguknak a nyaralást. Kitért arra is, hogy a központ múlt hétfőn napközis tábort indított Budapesten, Kecskeméten és Veszprémben. Az augusztus végéig tartó táborokban naponta ötven gyermek vesz részt.

Szóval nincs már bennük semmi gátlás, a Mészáros Csoport pironkodás nélkül nyújt támogatást. Hiszen megteheti.

Gondoljunk csak bele ugyanez a tulajdonosi csoport nem csak az államtól nyeri számolatlanul a milliárdokat, hanem még arra is “hajlandó”, hogy a cégek tevékenység után keletkezett adó nagy részét ne a költségvetésbe fizesse be, hanem TAO-ként odaadja a neki kedves sportvállalkozásoknak, például éppen a felcsúti Puskás Akadémiának.

A 24.hu számítása szerint kilenc év alatt 790 milliárd forint ment az államkassza helyett sportklubokhoz és szövetségekhez.

Ugye milyen rendesek. Na, szóval az van, hogy a TAO révén eltérített több milliárd éppen abból a költségvetésből hiányzik, ahonnan az állam fizethetné a nehéz helyzetben lévő családok és gyerekek nyaraltatását.

Na, de így mindjárt más, ugye?

Csak egy példa: az Mfor.hu vette észre, hogy több, a Mészáros család érdekeltségében lévő társaság is feltüntette mérlegbeszámolójában, hogy mekkora összeget ajánlottak fel fel TAO-ra. Ezek az összegek az államkassza helyett valamelyik sportszervezet számlájára érkeztek meg.

A lap összesítése szerint a Mészáros család összesen 854 millió forintot irányított a büdzsé helyett sportszervezetekhez.

Szóval a Mészáros család lazán eltérített 854 millió forintot, majd most örülnünk kellene, hogy 200 millióval támogatja a családok nyaralását.

Ügyes, nagyon ügyes!

Mészáros

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük