„A napnál világosabb, hogy Orbán Viktor nyakig benne van a Strache-botrányban” 0 1285

Orbán Pecina

Az MSZP arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, árulja el, milyen szerepe van az osztrák kormányt maga alá temető Strache-botrányban.


Strache úgy akart egyeduralomra törni, ahogy a Fidesz tette

A szocialisták frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, hiába próbálja a magyar kormány osztrák belügyként kezelni az esetet, a napnál világosabb, hogy Orbán Viktor nyakig benne van a botrányban.

Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár irigykedett a fideszes médiabirodalomra és zsíros állami megbízásokat ígért oroszoknak azért, hogy ennek fejében vásárolják össze a neki tetsző újságokat, televíziócsatornákat – fogalmazott Harangozó Tamás. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke úgy akart egyeduralomra törni, ahogy hazánkban a Fidesz tette – mondta. Heinz-Christian Strache a médiumok megszerzéséhez ugyanazt az osztrák üzletembert, Heinrich Pecinát ajánlotta közvetítőnek, aki bezáratta a Népszabadságot, majd átjátszotta a Médiaworks Hungary nevű céget Mészáros Lőrincnek – tette hozzá.

Több kérdésre is felelnie kellene a miniszterelnöknek

A politikus az MSZP nevében kérdéseket tett fel Orbán Viktornak. Azt mondta, a szocialisták választ várnak arra, hogy mikor, miként és milyen körülmények között ismerte meg Heinrich Pecinát és ki hozta őket össze. A kormányfő tudott-e arról, hogy az üzletembert gazdasági bűncselekményekért ítélték el? – kérdezte. Az MSZP azt is tudni akarja, hogy mikor állapodtak meg a magyar sajtó egy részének átjátszásáról – tette hozzá. A magyar miniszterelnök miről tárgyalt egy tavalyi találkozón Heinrich Pecinával és miről tárgyalt az azt követő napon Heinz-Christian Strachével? – sorolta kérdéseit Harangozó Tamás.

A frakcióvezető-helyettes arra a kérdésre, hogy miért adta el az MSZP a Népszabadság egy részét Heinrich Pecinának, úgy válaszolt, hogy akkor „ilyen információk a mi rendelkezésünkre nem álltak”. Olyan dolgot nehéz számon kérni, amiről az ember nem tud – tette hozzá.


(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Kálmán László: Miért szégyellje magát Gerő?

Az ATV baromi semlegessége – ellenzéki mivolta? – tudatában egy nappal azután, hogy a kormánymédia felnyomta Kálmán Olgát közösségi oldalára …

aurora

Első fokon pert nyert a Fővárosi Törvényszéken a 8. kerületi Auróra Közösségi Ház a Magyar Hírlap és a Pesti Srácok …

kover

Elvileg kijár egy házelnöknek a tisztelet, mondom: elvileg. Ám Kövér László, a magyar közszolga ebben is illiberális, vagyis mindent megtesz, …

Tudjátok, én balga még mindig hiszek abban, hogy ősszel az ország jelentős részében a Fidesz jelöltjével szemben egy ellenzéki alkalmas …

Pin It on Pinterest