Bulvár
Velős-csülkös pacal, Szent Péter hal és székelykáposzta – A Németh-család nem marad éhen
Németh Szilárd az ünnep alkalmából bevonul a konyhájába tenni-venni, de mivel érző szívű keresztény Fidesz-alelnök, megosztja követőivel, hogy mi kerül a családi asztalra a húsvéti ünnep alatt. Ráadásként egy echte „szilárdos” recepttel is előrukkol népe örömére…..
Németh Szilárd az ünnep alkalmából bevonul a konyhájába tenni-venni, de mivel érző szívű keresztény Fidesz-alelnök, megosztja követőivel, hogy mi kerül a családi asztalra a húsvéti ünnep alatt. Ráadásként egy echte „szilárdos” recepttel is előrukkol népe örömére…..
A „kis színes”….
„A Mandiner a családi húsvéti menüről kérdezett. A kedves olvasókkal az erre az alkalomra készülő rakott krumpli receptjét is megosztom….„
Az ígéretet azon nyomban tett követte, de nem csigázom tovább a Németh-receptre éhes közt:
- „Nagypénteken Szent Péter hal, petrezselymes burgonyával és citromos vajmártás kerülhet az asztalra.
- Nagyszombaton bográcsban készült velős, csülkös pacallal készülhet Németh Szilárd; ezt különösképpen a férfiaknak ajánlja. A húsvéti rakott krumplit (elkészítésének módját lentebb olvashatják), a milánói makarónit pedig főképp az asszonyoknak, gyermekeknek ajánlja.
- Húsvétvasárnap csirkekocsonya kerülhet az ünnepi asztalra, „ahogy Márai Sándor szerette”, valamint székelykáposzta.
- Húsvét hétfőn a szendvicseké (tapasoké, bruschettáké) lehet a főszerep – méghozzá nyúlmájpástétomos, snidlinges juhtúróhabos, paradicsomsalátás, sonkás tojáskrémes, padlizsánkrémes feltételekkel. Melléjük Rákóczi túrós pohárkrémmel, házi sportszelettel, illetve tepertős pogácsával is készülhet a Fidesz alelnöke.”
-idézi a portál a Fidesz-alelnököt.
Szokásától eltérően nem emlékezett meg az alapanyagok jótékony küldőiről a politikus-szakács, egyszerűen csak „logóval a fotós felé” pakolta a cuccost. Még az is lehet, hogy a „háborús inflációnak” köszönhetően saját büdzséből fedezte?
… és a várva várt….
- „Másfél kilogramm (kg) krumplit meghámozok, vékonyra szeletelem, a felét a kivajazott tepsi aljára halmozom, sózom, borsozom.
- A fél kg. nyers füstölt sonkát felkockázom, majd a krumplira szórom.
- Egy csomó medvehagymát és egy nagy fej lilahagymát apróra metélek, megy a sonkára.
- Jön rá a felszeletelt tíz félkeményre főzött (hatperces) tojás, sózom, borsozom; majd a krumpli másik felével befedem.
- Hat deciliter (dl) tejszínt elkeverek hat dl. tejföllel és némi sóval, majd ezzel nyakon öntöm, s máris mehet a 120 fokra előmelegített sütőbe három óra hosszára.
- Negyedóra pihentetés után tálalható, nálunk az asszonyok és a gyerekek kovászos uborkával falják be.”
Mindez félig megéve: attól tekintsünk el, hogy a menüben ez a tétel szombatra van előirányozva, biztosan más alkalommal fotózták.
Szerző
Friss
- Egy gyönyörű barátság kezdete
- Tovább dagad az Orbán Balázs botrány – A Momentum nem engedi el a politikai igazgatót grabancát
- Sok hűhó semmiért: mindegy, hány nevet biggyeszt magára Rogán ex felesége, marad Gaál Cecília
- Az Orbán-lány, aki bármit felvehet, hiábavaló, mert nem viseli, hanem hordja!
- „Szia uramék” játszadoznak, mi fizetünk? – Ezt a kört Mészáros nyerte, ö volt a soros…..
- Elment Forgács Gábor – Újabb nagy nevettető hagyott itt bennünket
- A szuverenitásvédelmis, akinek sikerült Orbán Balázst alulmúlni: a „túlerőt nem tisztelő” 56-osok nem hősök, hanem bolondok – Frissítve!
- Itt a bejelentés: januártól a lakossági ügyfelek is nyögik a tranzakciós illeték-sarcot
- Hócipő, te jövőbelátó – Ki kit menteget?
- Élvebonczolás Szegeden