Bulvár
Velős-csülkös pacal, Szent Péter hal és székelykáposzta – A Németh-család nem marad éhen
Németh Szilárd az ünnep alkalmából bevonul a konyhájába tenni-venni, de mivel érző szívű keresztény Fidesz-alelnök, megosztja követőivel, hogy mi kerül a családi asztalra a húsvéti ünnep alatt. Ráadásként egy echte „szilárdos” recepttel is előrukkol népe örömére…..
Németh Szilárd az ünnep alkalmából bevonul a konyhájába tenni-venni, de mivel érző szívű keresztény Fidesz-alelnök, megosztja követőivel, hogy mi kerül a családi asztalra a húsvéti ünnep alatt. Ráadásként egy echte „szilárdos” recepttel is előrukkol népe örömére…..
A „kis színes”….
„A Mandiner a családi húsvéti menüről kérdezett. A kedves olvasókkal az erre az alkalomra készülő rakott krumpli receptjét is megosztom….„
Az ígéretet azon nyomban tett követte, de nem csigázom tovább a Németh-receptre éhes közt:
- „Nagypénteken Szent Péter hal, petrezselymes burgonyával és citromos vajmártás kerülhet az asztalra.
- Nagyszombaton bográcsban készült velős, csülkös pacallal készülhet Németh Szilárd; ezt különösképpen a férfiaknak ajánlja. A húsvéti rakott krumplit (elkészítésének módját lentebb olvashatják), a milánói makarónit pedig főképp az asszonyoknak, gyermekeknek ajánlja.
- Húsvétvasárnap csirkekocsonya kerülhet az ünnepi asztalra, „ahogy Márai Sándor szerette”, valamint székelykáposzta.
- Húsvét hétfőn a szendvicseké (tapasoké, bruschettáké) lehet a főszerep – méghozzá nyúlmájpástétomos, snidlinges juhtúróhabos, paradicsomsalátás, sonkás tojáskrémes, padlizsánkrémes feltételekkel. Melléjük Rákóczi túrós pohárkrémmel, házi sportszelettel, illetve tepertős pogácsával is készülhet a Fidesz alelnöke.”
-idézi a portál a Fidesz-alelnököt.
Szokásától eltérően nem emlékezett meg az alapanyagok jótékony küldőiről a politikus-szakács, egyszerűen csak „logóval a fotós felé” pakolta a cuccost. Még az is lehet, hogy a „háborús inflációnak” köszönhetően saját büdzséből fedezte?
… és a várva várt….
- „Másfél kilogramm (kg) krumplit meghámozok, vékonyra szeletelem, a felét a kivajazott tepsi aljára halmozom, sózom, borsozom.
- A fél kg. nyers füstölt sonkát felkockázom, majd a krumplira szórom.
- Egy csomó medvehagymát és egy nagy fej lilahagymát apróra metélek, megy a sonkára.
- Jön rá a felszeletelt tíz félkeményre főzött (hatperces) tojás, sózom, borsozom; majd a krumpli másik felével befedem.
- Hat deciliter (dl) tejszínt elkeverek hat dl. tejföllel és némi sóval, majd ezzel nyakon öntöm, s máris mehet a 120 fokra előmelegített sütőbe három óra hosszára.
- Negyedóra pihentetés után tálalható, nálunk az asszonyok és a gyerekek kovászos uborkával falják be.”
Mindez félig megéve: attól tekintsünk el, hogy a menüben ez a tétel szombatra van előirányozva, biztosan más alkalommal fotózták.
Szerző
Friss
- Vasárnapi (cseppet sem) ünnepélyes gondolatok egy pici országból
- Vidéki prókátor: Lázár, a Fidesz Gyurcsánya?
- Szanyi Tibor: kracsun = karácsony? – Úgy látszik, a jó hírek csak nem akarnak Orbánhoz kötődni
- Készülj a karácsonyra – 5 jótanács: így díszítsd az otthonod
- Orbán Viktor szerint “Brüsszel” Magdeburgot akar csinálni Magyarországból
- Időjárás, ma havazik, de mi lesz karácsonykor?
- Vasárnapi horoszkóp két nappal karácsony előtt
- Jobb félni? – Nemcsak rendőrök, de civilruhások is figyelnek
- Szoboszlai megy a Real Madridba?
- 10 000 ember az ünnepi asztalnál – idén is lesz krisnás Karácsonyi Szeretetlakoma a Népligetben