Bulvár
Velős-csülkös pacal, Szent Péter hal és székelykáposzta – A Németh-család nem marad éhen
Németh Szilárd az ünnep alkalmából bevonul a konyhájába tenni-venni, de mivel érző szívű keresztény Fidesz-alelnök, megosztja követőivel, hogy mi kerül a családi asztalra a húsvéti ünnep alatt. Ráadásként egy echte „szilárdos” recepttel is előrukkol népe örömére…..
Németh Szilárd az ünnep alkalmából bevonul a konyhájába tenni-venni, de mivel érző szívű keresztény Fidesz-alelnök, megosztja követőivel, hogy mi kerül a családi asztalra a húsvéti ünnep alatt. Ráadásként egy echte „szilárdos” recepttel is előrukkol népe örömére…..
A „kis színes”….
„A Mandiner a családi húsvéti menüről kérdezett. A kedves olvasókkal az erre az alkalomra készülő rakott krumpli receptjét is megosztom….„
Az ígéretet azon nyomban tett követte, de nem csigázom tovább a Németh-receptre éhes közt:
- „Nagypénteken Szent Péter hal, petrezselymes burgonyával és citromos vajmártás kerülhet az asztalra.
- Nagyszombaton bográcsban készült velős, csülkös pacallal készülhet Németh Szilárd; ezt különösképpen a férfiaknak ajánlja. A húsvéti rakott krumplit (elkészítésének módját lentebb olvashatják), a milánói makarónit pedig főképp az asszonyoknak, gyermekeknek ajánlja.
- Húsvétvasárnap csirkekocsonya kerülhet az ünnepi asztalra, „ahogy Márai Sándor szerette”, valamint székelykáposzta.
- Húsvét hétfőn a szendvicseké (tapasoké, bruschettáké) lehet a főszerep – méghozzá nyúlmájpástétomos, snidlinges juhtúróhabos, paradicsomsalátás, sonkás tojáskrémes, padlizsánkrémes feltételekkel. Melléjük Rákóczi túrós pohárkrémmel, házi sportszelettel, illetve tepertős pogácsával is készülhet a Fidesz alelnöke.”
-idézi a portál a Fidesz-alelnököt.
Szokásától eltérően nem emlékezett meg az alapanyagok jótékony küldőiről a politikus-szakács, egyszerűen csak „logóval a fotós felé” pakolta a cuccost. Még az is lehet, hogy a „háborús inflációnak” köszönhetően saját büdzséből fedezte?
… és a várva várt….
- „Másfél kilogramm (kg) krumplit meghámozok, vékonyra szeletelem, a felét a kivajazott tepsi aljára halmozom, sózom, borsozom.
- A fél kg. nyers füstölt sonkát felkockázom, majd a krumplira szórom.
- Egy csomó medvehagymát és egy nagy fej lilahagymát apróra metélek, megy a sonkára.
- Jön rá a felszeletelt tíz félkeményre főzött (hatperces) tojás, sózom, borsozom; majd a krumpli másik felével befedem.
- Hat deciliter (dl) tejszínt elkeverek hat dl. tejföllel és némi sóval, majd ezzel nyakon öntöm, s máris mehet a 120 fokra előmelegített sütőbe három óra hosszára.
- Negyedóra pihentetés után tálalható, nálunk az asszonyok és a gyerekek kovászos uborkával falják be.”
Mindez félig megéve: attól tekintsünk el, hogy a menüben ez a tétel szombatra van előirányozva, biztosan más alkalommal fotózták.
Szerző
Friss
- Már megint naivságunk áldozatai lettünk: felkészültek az illetékesek a havazásra
- Barátsághoroszkóp, itt és most
- Hull a hó és ez most (állítólag) nem érte váratlanul az illetékeseket – Mit jósol mára Pártai Lucia + orvosmeteorológia
- A Millenáris könyvfesztivál-mentes övezetté vált: 2025-ben nem engedi be az eseményt
- Juszt László heti matekja: az aktuális kormányadósság főszáma cirka 150.000.000 Euro
- 70.- forint/magyar kopf – Krausz Gábor segítséget kér
- Emberek, Orwell az 1984-et figyelmeztetésnek szánta, nem forgatókönyvnek
- Lebukott a hárommilliárdos számlagyár
- Orbán Viktor: Nem elég már oldalvizezni
- Elfüstölt egy villamos – Óriási közlekedési káosz Budapesten