A regnáló nem csípi a Facebookot, törlésére buzdítja a telefonhasználókat

„Ezeket az alkalmazásokat töröljük: brutálisan lassítják az okostelefont” – címmel közöl írást a bama.hu, ami nem áll távol a kormánytól, sőt. Többek között azt javasolja, hogy töröljük a Facebookot.

Csak összezavar az a sok ellenőrizetlen hír….

„Ha annyira megszoktuk, ott van helyette a Facebook Lite, de arra sincs szükség: a közösségi oldal alkalmazásának eltávolításával gyorsabb és kevésbé energiapazarló lesz a telefon.”

Hozzáteszik:

Nem csupán arról van szó, hogy a CAMBRIDGE ANALYTICA óta is nyakra-főre adatvédelmi botrányokkal hozzák hírbe a Facebookot.

A hatalmat ugyanis zavarja a Facebook,

ahol egyelőre még bárki bármiről kifejtheti a véleményét, ez azonban egy illiberális társadalomban nehezen elfogadható. A bama.hu pedig rendkívül aljas módon, a mobiltelefon technikai kérdésévé degradálva a problémakört, igyekszik az olvasókat rábeszélni a Facebook törlésére.

Az ötlet nem új…

A HVG áprilisban írta meg, hogy Ajánlásokat fogalmazott meg a Századvég Alapítvány a Facebook „cenzúrája” ellen, azt szeretnék, ha a közösségi oldalra a hagyományos média szabályai vonatkoznának, és a nemzetállam területi hatálya és alkotmányos szabályai vonatkoznának rá.

A közösségi oldalak cenzúrája morálisan védhetetlen,

állítja a G. Fodor Gábor elnökölte Századvég, mivel „lábbal tiporja” a szólásszabadság elvét. Politikailag veszélyes, folytatja a Fidesz népszerűségének töretlenségét kimutató kutatása eredményét szmájlis e-mailben kiküldő szervezet, mivel tagadja a nemzeti szuverenitásokon alapuló törvények és szabályok érvényességét. Ezen túl pedig

megfosztja az embereket az igazság megismerésétől, mert annak teljes körű bemutatását és megismerését tilalom alá helyezi,

mutat rá az alapítvány. A Századvég szerint ha Mark Zuckerberg eléri, amit akar, a

„Facebook-cenzúra szintet ugrik”

és a nemzetek nem lesznek képesek védelmet nyújtani állampolgáraiknak, hogy élhessenek alkotmányosan biztosított szabadságjogaikkal. Kiemelték: a

„nemzeteken a sor, hogy megvédjék a szabadságot”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük