Készül a regula az “anarchiába hajló, eszetlen rendbontó” ellenzéki képviselőknek!

A Századvég igyekszik megszolgálni a kormány bőkezűségét és rendszabályozási tervet készített a képviselői magatartás mibenlétére parlamenten belül és kívül is. A terv szerint – ez nem vicc! – ezentúl nem vehetnek részt garázdaságban, rendbontásban vagy közérdekű üzem megzavarásában.

Tovább

Századvég: a nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást – és a demokráciát lebontókat?

A nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást – mutat rá a Századvég Alapítvány nemzetközi áttekintésében, amelyet annak kapcsán készített, hogy az elmúlt napokban “soha nem látott erőszakos események zajlottak a magyar Országgyűlés falai között”.

Tovább

Mellárt gyalázni nem kell félnetek – a központozás pártfüggő?

Mellár Tamás, a Párbeszéd frakciójában ülő független  képviselő a parlamentben napirend előtti felszólalásában azzal szembesítette a kormányt, hogy szerinte láthatóan “elindult a leszámolás a konzervatív sajtóval szemben”. Tette mindezt a Századvég szerkesztőségének kirúgása okán.

Tovább

Gábor György: Mert ugye, cenzúra, ha a hatalom – ilyen-olyan sumák módon – eltöröl a föld felszínéről egy számára nem kedves lapot

Szeretném mindenki számára világossá tenni, hogy az alábbi poszt nem személyekről szól, nem arról, hogy kinek tetszik ez az újságíró, s kinek nem, nem is arról, hogy kinek tetszik ez a lap, s kinek nem, továbbá ki kedvel egy bizonyos szerkesztőséget, s ki nem, hanem elvről, ha maradt még egyáltalán értelme és jelentése a fenti fogalomnak ebben az országban.

Tovább