A zsaruk reklámarc nélkül maradnak! – kevés a fizetés, továbbáll…..

A rendőrségi közhangulatra jellemző, hogy információk szerint nemrég az országos rendőrfőkapitánynak kellett Miskolcra utaznia csillapítani a kedélyeket, miután valaki egy O1G feliratot pingált a miskolci kapitányság egyik liftjébe. A rendőrség reklámarca is úgy döntött, más megélhetés után néz!

“Ironikus, hogy rajta voltam a toborzón aztán most lelépek…”

Rendőrségi online fórumokon izzik az üzenőfal, a helyi vezetők észlelik a baljós előjeleket, nem tudnak segíteni. A megyei kapitányok körlevélben kértek kitartást, elismerve azt, hogy a jelenlegi fizetésekkel nehéz boldogulni Egy harcedzett panaszos kommentje:

A rendőrök szemét kiszúrják egy 130 000 forintos fizetéssel, miközben mennyi juttatást vettek el ez évben, többek között: cafeteria. Már nem lehet 100 000 forintot kiutalással kérni, mindent Szép kártyára lehet tenni. Teljesítményjuttatás: a felére csökkentették, ki van adva, minden osztályon maximum a fele kaphat teljesítményjuttatást. Tavaly és előtte 2×70 000 forintot kaptam májusban és októberben jutalomként, most ebből nulla forintot kaptam.

rendorarc
fotó: facebook

A facebookon jelentette be a rendőr-arc, hogy torkig van, felmond!

“Sajnos a mai nappal (03.29) 6 év után én is elhagytam a testületet. Nagyon sok mindent köszönhetek a rendőrségnek, mert kb. Itt lettem az a személyiség aki ma vagyok. Már fiatal korom óta tudtam, hogy rendőr akarok lenni, ezért is vegyesek az érzéseim, mert maga a munkát és a helyet ahol voltam(vízirendészet) imádtam, csak sajnos a járőri fizetésből nem lehet megélni, főleg úgy, hogy előreláthatólag 5 évre előre nem is tudtak volna magasabb beosztásba tenni, mert nem volt üres hely.

Meg aztán nem látom azt, hogy bármi javulás várható lenne ? Ironikus, hogy rajta voltam a toborzón aztán most lelépek, de sajnos ki kell mondani, hogy már nem kedvező a rendőri pálya ? köszönöm a lehetőséget, az eltöltött éveket, a sok élményt és a sok havert, ismerőst akiket itt ismertem meg. Sok sikert mindenkinek !!”

A kommentekből:

“Amikor a Rendőrség “reklámarca” mindössze hat év után feladja, na az a 23 óra 59 perc 58 másodperc. Nem értem, hiszen hónapok óta üvölt a vészcsengő és az illetékesek mindössze addig jutottak el, hogy kitartást kérnek. Hihetetlen.”

“Mennyit utalt Neked Soros, amiért leszerelsz, hm? És az esküd, a magyar nép védelme, a hivatástudat? Ez mind semmi?! Felháborító! Miközben nyomorogni is lehet egy itt eltöltött 45-50 évig tartó élet alatt, TE többet akarsz ennél! Igen, TE, Te imperialisták felforgató reakciós bérence! Szégyelld magad! S mindezt azok után, hogy még a Pravdában is szerepelhettél? Ki fogja előszedni a ruppótlan migránsokat a vonat aljáról, akiknek nem volt pénzük letelepedési kötvényt venni? Tessék, mondd meg! Ki?! Elképesztő!”

“Asszem, az érettségi és a büntetlen előélet már nem lesz sokáig követelmény. ”

“Na akkor ezt a státuszt is megszüntetik, csak, hogy a 97%-os telítettség ne sérüljön. Na anno nem vettek volna el vagy szüntettek volna meg minden státuszt, amikor egy rendőr leszerelt, akkor ma jelenleg 60-70% lenne a feltöltöttség.”

“A szomorú az, hogy nem is próbálnak marasztalni sem Téged, sem a többi leszerelőt. Kérdésként felmerül, hogy mivel tudják motiválni az új jelentkezőket, hiszen évek óta nyílt titok, hogy órási a bérfeszültség a szerven belül és hát nem mindenki lehet vezető vagy éppen “kommandós”..”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük