Bizony fiúk, aki a sz@rba lép, annak a talpa büdös lesz – Acsarkodó ellenzék Debrecenben

Mostanában nagyon sokat foglalkozunk Debrecennel, de mit tegyünk, ha a dolgok éppen “ott történnek”? Lássunk, milyen egy nekünk küldött  tőrőlmetszett olvasói levél a hajdúvárosból!

A narancssárga város

Miközben Debrecen közpénz-milliókból narancssárgába borult, az ellenzék tovább kardozik egymással. Nagy a tét, hiszen a reménytelenség szövetsége / Momentum, Jobbik és LMP közös “ágyba” bújása” már régen eldöntötte, hogy a Fidesz tarolni fog a városban. A küzdelem kizárólag kilenc listás helyért folyik, sokszor igen nemtelen, és “úri” emberekhez méltatlan módon.

Ebben élen jár a magát -igen szerényen -“Mi vagyunk Debrecen“-nek mondó facebook csoport, legalábbis arról nincs tudomásunk, hogy hivatalosan nyilvántartásba vették volna őket.

Kapcsolódás?

A csoport a város ívóiba járók szerint közel áll a Momentum helyi szervezetéhez, a madarak azt csiripelik, hogy a társaság informális -ki tudja milyen “demokratikus” úton megválasztott?? – vezetője, vagy akár mije, a Momentum tagja lett az Együttes kitérő után. Sokak szerint ennek a háttérben megbúvó bozótharcosnak nagy szerepe volt abban, hogy a jobb sorsra hivatott debreceni Momentum, azzal a Jobbikkal bútorozott össze amelynek még mindig a zsidózó, a Duna parti cipőkbe köpködő, akasztófát állító -és még sorolhatnám- volt országgyűlési képviselő a regionális vezetője.

Ezt a vállalhatatlan figurát a trió képes volt egyéni jelöltként is indítani, s csak az országos botrány hatására léptették -önként és dalolva–vissza. A Momentum városi vezetői csak politikai vakságban szenvednek, vagy alkalmatlanok arra, hogy felmérjék tetteik következményét.

Úgy látszik, nem tanultak a szépreményű ifjak semmit

A közösségi oldalukat elárasztják a háttérben meghúzódó “főideológus” posztjai, amelyben a városi baloldalt támadja, most már a kisnyugdíjasokat se kíméli. Csak bízni tudok benne, hogy az ilyeneket megbüntetik  a választók, és nemcsak a “kisnyugdíjasok”. Az egyik legutóbbi bejegyzésükben -névtelenül persze-a DK helyi tagjainak az önérzetébe taposnak csak úgy bele. Névtelen és arctalan percemberkék pécézik ki a debreceni baloldalt, árasztják el szennyel, mocskolódásukkal a közösségi oldalt. De az már nem tetszik a Momentumhoz közelállónak mondott csoportnak, ha bizony visszavágnak nekik. Nem az a legény aki adja, hanem aki állja. A poszt azt mutatja, hogy a “főideológus” a demokráciát igen sajátosan értelmezi. Vagy nekem van igazam, vagy nekem van igazam.

Bizony fiúk, aki a szarba lép, annak a talpa büdös lesz

A politika nem óvodás gyerekek játéka, ahol pisilőversenyben döntik el a fiúk, ki lesz a győztes. Itt mások is játszanak a pályán, és a szarból bizony juthat azoknak is, akik hallgatólagosan vagy ki tudja hogyan eltűrik, hogy egy hozzájuk közelálló társaság kővel dobálja az ugyanazon az oldalon állókat. Bizony itt nem kenyérrel dobnak vissza.

Lehet, hogy tévedek. Úgy emlékszem, hogy Debrecenben 1998-óta a Fidesz az úr, letaroltak, bekebeleztek már mindent. A magát történelminek mondó triónak nem a Fidesz az ellenfele, nem Orbánt és pártját akarják legyőzni?

Kedves Momentum!

Nem kellene azon a portán kicsit szétnézni, és a valódi ellenfélre tartogatni a puskaport? Vagy csak ennyire telik? Ha igen, akkor ez nagy szegénységi bizonyítványa annak a pártnak, amelynek csillogó szemű országos arcai a Fidesz legyőzéséről szónokolnak. De ezek szerint Debrecenben máshogyan gondolják. Lelkük rajta, bízom abban, hogy a Momentum és járulékai haszonleső politikáját a városban élők is méltányolják a szavazófülkében, amikor a város baloldali összefogására, a Fidesz valódi ellenfelére teszik a voksukat.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük