Agyatlanul tolongtunk érte, most kidobjuk? – avagy szemét lesz a felhalmozott kajából!

Amikor elkezdtük “agyravenni”, hogy nagy a baj, java részünk nyakába vette a várost és ahol tudott -tolongva, lökdösődve- megvett mindent, amit csak ért. Beindult a spájzolás, hiszen enni kell! Aztán telt-múlt az idő és rájöttünk, hogy lejár a cuccok fogyaszthatóságának ideje.

Hiába, szerencsére nincs praxisunk az ilyesmiben!

Anyáink-apáink a megélt háborús években és utána is a hiánygazdaság idején pontosan tudták, miből érdemes és kell feltankolni. Emlékszem, dilisnek gondoltam a szüleimet, akik mindig tartottak otthon cukrot, sót, olajat, lisztet és ha fogyott a készlet, azonnal pótolták. Nem értettem, hiszen ezeket folyamatosan lehetett kaoni, most már érteni vélem.

Kukába vele!

Most, ahogy telnek a napok a karanténban, kezdenek lejárni a megvásárolt – nem tartós – termékek. Így aki túlvásárolta magát, most kezd szembesülni azzal, hogy ennyi mindent nem fog tudni elfogyasztani a család. A közösségi oldalakon megjelentek olyan fotók, amik arról tanúskodnak, hogy az emberek elkezdték kidobálni a lejárt termékeket. Teljes kenyerek, bontatlan csomag ételek kandikálnak ki a kukákból – írta a 24.hu.

Az alábbi képek például az angliai Derbyben készültek

A – nem felhalmozó – internetezők láthatóan kiakadtak és keresetlen szavakkal ítélték el a mértéktelen pazarlást, ami különösen a mostani nehéz időkben rettenetes látvány; sokan említették meg azt is, hogy a nem lejárt szavatosságú termékeknek nyilván örültek volna a rászorulók.

Az alábbi kép szintén Angliában, Dacorumban (Hertfordshire) készült. Az önkormányzat azt írta,

a fotón látható élelmiszer-maradékokból álló szeméthalom csak egy töredéke annak a hulladéknak, amit egyetlen nap összeszedtek a háztartásokból.

Nálunk persze minden más…!

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük