Aki a héten nyaralt ráfázott (szó szerint), de aki a jövő héten megy, az örülhet!

A nyár legyen meleg, – na jó, nem kell a kánikula – de süssön az a nap és a nők (férfiak) öltözzenek lengén, különösen ha nyaral az ember. 

Sűss fel nap!

A rendelkezésre álló hazai éghajlati adatbázison alapuló ellenőrzött adatok szerint az idei június volt a legmelegebb az elmúlt 118 évben. Az előző csúcstartót, a 2003-as júniusi 22,34 °C átlagot 0,32 °C -kal múlta felül az idei. A 1981–2010-es normál időszak júniusi átlagánál (19,04°C) pedig 3,6 fokkal magasabb a 2019. júniusi átlaghőmérséklet.

Akik a múlt héten voltak szabadságon kiélvezhették a rossz idő valamennyi előnyét, már ha van ilyen neki, a jövő hét viszont ismét a simogató nyáré, legalább is az OMSZ MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint.

A következő napokban fokozatosan melegszik az idő, a hétvégén már 33 fok is lehet. Emellett sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek csak záporok 

strand
pixabay

Hétfőn

sok lesz a napsütés, de a Balaton és Tisza közötti régióban kissé több lesz a felhő, és ott (főleg a terület déli részén) egy-egy gyenge zápor is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-16 fok között várható, de a szélcsendes északi völgyekben 7-9 fok is előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 23-27 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Kedden és szerdán

napos idő várható. Kedden főként a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegységben, szerdán főleg északkeleten lehet néhol zápor, zivatar. Kedden a leghidegebb órákban 9-14, szerdán 8-17 fok lesz. Kedden napközben 24-28, szerdán 25-29 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön

is sok lesz a napsütés. Inkább csak a Dunántúlon van esély helyenként záporra, zivatarra. A minimum-hőmérséklet 10-16, a maximum-hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Pénteken

elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap is sok lesz a napsütés, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. Szombaton a leghidegebb órákban 13-19, vasárnap 14-20 fok lesz. Szombaton napközben 27-31, vasárnap 29-33 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük