Aki elkezdte, befejezheti a regisztrációt a gyármentő programra

Szijjártó Péter közösségi oldalán jelentette, hogy 168 vállalat 200 milliárd forintnyi igényt jelentett be 500 milliárd forintnyi beruházáshoz. Ezen vállalatokon túl 214 vállalat szintén megkezdte a regisztrációt, de tekintve, hogy a regisztrálók elérték az erre a célra kijelölt 200 milliárdos keretet, a regisztrációt félbe kellett szakítani. Van jó hír is azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nem tudták befejezni a regisztrációjukat.

Regisztráció után 4 hónap türelmi idő, aztán döntenek…

Az elmondottakból úgy tűnik, hogy sok víz lefolyik addig a Dunán, mire a szerencsések pénzhez jutnak, hiszen Szijjártó klipjéből kiderül:

“…Nekik most 4 hónapuk van rá, hogy bemutassák a konkrét beruházásukat bemutatva a konkrét támogatási igényeiket benyújtsák. Ezután pedig gyors döntést ígérünk a benyújtott pályázatokról, mert jelen helyzetben minél korábban jön a támogatás, az annál többet ér….

Aki lemaradt volna a hírről….

A szankciós gazdasági környezet kihívás elé állítja a célkitűzésünket, azt, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar. Ezért a kormány korábban úgy döntött, hogy gyármentő programot indít: azon gyárakat támogatjuk, amelyek az energiahatékonyságukat növelni kívánják és olyan megújuló energiaforrásokba fektetnek be, amelyekkel védekezni tudnak a nemzetközi energiapiac szélsőséges árváltozásai ellen – emlékeztetett Szijjártó Péter.

A részletekről itt olvashat:

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!