Egyre több és különösebb, mondhatni bőszítő indokkal utasítanak el a kórházak betegeket. Eddig rossz gépekre, túl zsúfoltságra, eszközhiányra, idős korra tekintettel várattak és szelektáltak a mindenkinek járó egészségügyi ellátás alól kibújva.

Aki kövér, fogyjon le! – aztán operálunk!

A minapi eset kapcsán újabb indokot vehetünk fel a sorba, amiért nem hajlandó egy gyógyításra felesküdött orvos operálni. Ez a túlsúly.

A 38 éves jászszentandrási Boldisné Juhász Andrea puffadással és nagy fájdalmakkal ment el orvoshoz. Kiderült, hogy rengeteg apró epeköve van, és azonnali műtétre lenne szüksége. A háziorvos el is küldte a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba, de ott nem tárt karokkal, hanem rideg elutasítással fogadták.

A Borsnak nyilatkozó asszony állítása szerint azt vágták a fejéhez

hogy mivel 180 kiló, nem vállalják a műtétet, mert az a berendezés szempontjából túl kockázatos lenne. Még papírra is vetették, hogy vagy lefogy húsz kilót, vagy nem végzik el az operációt. Szerintük a műtőasztal maximális teherbírása 160 kiló, az átlagos pedig csak 136 kiló, így felejtse el, hogy ráfeküdhet, mert még a végén összeszakad alatta.

Más kórházakban is próbálkozott, de illetékesség híján sehol sem vállalhatták a műtétet, viszont azt állítólag mindenhol leszögezték:

életveszélyben van, mivel az epehólyagja bármikor felrobbanhat.

Ezt most akkor, hogy? Mit tegyen, aki túlsúlyos, de életmentő műtétre van szüksége? A fogyás jó ötlet, de nem akkor, amikor a delikvens életveszélyben van. Várjuk ötleteiket, hátha a híres magyar fifika talál megoldást erre a problémára is!

(forrás: ATV.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét