Al- és Felcsút, a magyar szellemi Szilíciumvölgy, a nemzet virtigli szívcsakrája

Nem lehet másként, hiszen minden bizonnyal nem létezik két egymás melletti falu a föld nevű golyóbison, ahol úgy terem a kiváló elme, mint Mária országának Fejér megyéjében, a Bicskei járásban. A két település összesen cirka 3.000 lakost számlál, és mégis onnan származott el a regnáló miniszterelnök, ott cseperedett a leggazdagabb magyar és most onnan húzták elő a TV2-t is birtokló cégek vezetőjét.

Mivel permetezhetnek arrafelé?

Két TV2-höz köthető vállalatban is vezetői pozíciót kapott az elmúlt napokban Mészáros Lőrinc bizalmasa, Alcsútdoboz Fideszes alpolgármestere, Tima János – írja a G7. A politikust ugyanazon a napon nevezték ki az AV Progress Kft. ügyvezetőjének, illetve a Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC) vezérigazgató-helyettesének.

Ezek a TV2-t birtokló legfontosabb vállalatok, a csatornát fenntartó cég közvetlenül az MBC tulajdonában van, míg az MBC részvényese az AV Progress. A kinevezések következtében pedig a vállalatok ügyeiben nem lehet majd Tima nélkül dönteni.  Érdekesség még, hogy éppen a közelmúltban nevezték ki ügyvezetőnek Andy Vajna özvegyét, Vajna Tímeát.

Nevezett Mészáros Lőrinc, mangalica- és bankkisiparos, erős felindulásból, ma éppen a TV2-őt vette meg

Tima több szálon is kötődik Mészáros Lőrinchez, egyrészt a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal illetékességi területéhez tartozó Alcsútdobozon alpolgármester, másrészt Mészáros számtalan cégében visel már tisztséget. Felügyelőbizottsági tag például az Opusban, a Konzumban, az Appeninnben és a 4iG-ben is, illetve a 2Rule márkát futtató Magyar Sportmárka Zrt-ben is. A kereskedelmi tévének műsorokat gyártó IKO Holdingnak február óta résztulajdonosa, és ahogy erről a napokban a Media1 beszámolt, a 43 tévécsatorna reklámidejét értékesítő Atmedia Habony Árpád-közeli anyavállalatába is beszállt. Utóbbi cégben valamivel több, mint 25 százalékos részesedést szerzett.

Forrás

Átok ül a 2RULE-n, mindhárom nemzeti mezben játszó csapat kikapott

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük