Aleksandar Sapic olimpiai ezüst- és bronzérmes vízilabdázó lett Belgrád polgármestere - Városi Kurír

Sorting by

×

Aleksandar Sapic olimpiai ezüst- és bronzérmes vízilabdázó lett Belgrád polgármestere

Aleksandar Sapic olimpiai ezüst- és bronzérmes vízilabdázót, a Szerb Haladó Párt (SNS) tagját választották meg hétfőn Belgrád új polgármesterévé.

Hirdetés

A városi képviselő-testület ülésén a 110 képviselőből 57 támogatta az egykori sportoló megválasztását

Belgrádban április 3-án – az elnökválasztással, valamint az előrehozott parlamenti választással egy időben – tartottak önkormányzati választást. A hivatalos végeredmények szerint az Aleksandar Vucic vezette Szerb Haladó Pártnak 48, a Szerbiai Szocialista Pártnak pedig nyolc politikusa került be a városvezetésbe.

Az ellenzéki pártok közül a legjobban az Együtt Belgrád Győzelméért koalíció teljesített, amelynek így 26 képviselője lett, a Moramo koalíciónak 13, Remény koalíciónak 7, a Fogadalomtevők Szerb Pártjának és a Dveri Mozgalom koalíciójának pedig 4-4 képviselője ülhet be a városi képviselő-testület padsoraiba. 

A koalíciós tárgyalásokat követően a szerb fővárost a következő négy évben is a Szerb Haladó Párt és a Szerbiai Szocialista Párt vezeti. A polgármester megválasztását rajtuk kívül a Dveri Mozgalom koalíciójának egy tagja is támogatta. 

Sapic 2012 óta a szerb főváros Újbelgrád városrészének polgármestere volt. A korábban ellenzéki nézeteket valló politikus pártja, a Szerb Patrióta Szövetség (SPAS) 2021 májusában egyesült a Szerb Haladó Párttal. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok egykori szerb vízilabdázó generációjának egyik legjobb játékosa volt. Sikeres karrierje során a szerbiai csapatok mellett játszott Olaszországban és Oroszországban is. Visszavonulását követően kezdett politizálni, eleinte függetlenként.

Forrás: MTI

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: bronzérmes a Ferencváros

Friss híreink

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.