Munka nélkül pénzt? Pfujjjjjj!!!! – alternatív nemzeti konzultáció

Míg Orbán súlyos milliárdokból rendez nemzeti konzultációnak nevezett pénzégetést, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ingyenes, anonim, online kérdőíven kérdezi meg az országot négy jövedelempótló intézkedésről és az osztalékadóról – írja a Munkások Újsága.

Mik a kérdések?

A baloldali párt a kérdőíven nemcsak azt kérdezi, hogy a kitöltők egyetértenek-e ezekkel a jövedelempótló intézkedésekkel, hanem egytől tízig lehet az adott intézkedés támogatásáról is nyilatkozni.

Témák:

  1. a 37.500 forintos családi pótlék,
  2. a 200.000 forintos nettó minimálbér,
  3. a 37.500 forintos nyugdíj-kiegészítés,
  4. 100.000 forintos szociális minimumjövedelem,
  5. és a 98 százalékos osztalékadó.

A párt a közleményében azt írja, hogy a mostani rendkívüli helyzetben extrém gyorsasággal bontakozik ki a megélhetési, szociális válság. Miközben a fél ország csendben beledöglik a fokozódó pénztelenségbe, a kormány valójában nem akar szembesülni a katasztrófahelyzettel, csak a számára kedves ‘vállalkozók’ jövedelméről gondoskodik.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a magyar emberek, családok jövedelmi helyzetét kívánja javítani – írják, ezért dolgozta ki a fenti, 4+1 intézkedésből álló, szociális válságmegoldó-köteget.

Itt lehet kitölteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük