Aludj békében tovább! – Bogdán László 4 hónapja ment el….

Négy hónapja, hogy tragikus körülmények között elhunyt a cigány vezető, Cserdi polgármestere, aki minden megnyilvánulását három betűvel jelezte: BLc, azaz Bogdán László, a cigány. Azóta fenekestől felfordult az élet, a világjárvány átírta a prioritást, kezdtük elfelejteni őt.

Álljunk meg egy pillanatra és emlékezzünk

Munkatársunk a riporter-riportalany kapcsolaton túl barátjának is mondhatta a roma polgármestert, akivel halála előtt portálunk készítette az utolsó interjúját. A hófordulón  Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere felejtésről, betegségről, gyalázásról, szóval  a barátja halála óta eltelt időről emlékezett meg közösségi oldalán:

“A hétvégén lesz 4 hónapja, hogy Cserdi volt polgármestere, Bogdán László önkezével véget vetett életének.

4 hónap és bizony a feledés homálya ereszkedik szép lassan az emlékére. Sőt, 4 hónap elteltével ott tartunk, hogy néhány szennycsatorna lemegy Cserdibe és ott gyalázzák, gyaláztatják immár csak az emlékét. A „cserdi csoda” nincs és nem is volt, meg egyébként is, nyomoznak a faluháza körüli korrupciós ügyekben, hova tűntek a milliók, stb, stb…

Nem tudom, nem is tudhatom, hogy pontosan miért és ki, kik ellen is nyomoznak ott, ha nyomoznak.

Azt tudom, hogy az az ember, akinek az emlékét igyekeznek most meggyalázni, nem tud védekezni. Nem tud kiállni és színt vallani azzal a nyíltsággal, amivel egyébként anno szokott.

Most lehet rá mutogatni, mert nem tud visszaszólni: ’testvérem, gondold már végig azt, amit mondasz…’

Azt is tudom, hogy amíg élt, sok barátja volt

Most megdöbbenve látom, ahogy ezek közül jónéhányan egyre-másra félszegen vállat vonnak, vagy kicsit elfordulnak, ha a neve szóba kerül. Kellemetlen nekik. (Pedig hányan és hányan profitáltak, vagy legalább is próbáltak profitálni abból, hogy ő szegény magyarok százezreinek volt ikon, példa és irányt mutató.) Meg tudom azt is, hogy akadtak gondjai a faluja béli beruházásokkal, az azok körül lebzselő haszonlesőkkel is. Meg azt is, hogy beteg volt a halála előtt. Nagyon beteg.

Bárhogy is, tőle már semmire sem fogunk válaszokat kapni.

Sajnálom, hogy ez az elmúlt 4 hónap így telt el, immár jobbára így kerül a neve a hírek közé.

De legyen bármi is a vége annak, ami őt illetően előttünk áll, nekem és sok-sok más magyarnak hiányzik. Hiányzik, de legfőképp azoknak, akiknek ő volt az igazi lámpás, akiknek ő adott hitet, hogy lehet másképp is élni és, hogy a remény örök. Aludj békében tovább Barátom…”

Bogdán Lászlóról a portálunkon megjelent cikkek itt olvashatók!

horoszkóp

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük