Augusztus 20. – Csak lazán!

Csak lazán aktuálpolitika mentesen! Nem kellenek a történelmi párhuzamok sem. A kenyér az más, azt érdeknékül, “tiszta erőből” lehet szeretni. Nem ad semmit, nem vesz el semmit, mégis maga a Minden.

Így süsd a kenyeredet!

Hozzávalók / 4 adag
450 g kenyérliszt BL80
1 dl víz
0.5 kávéskanál só
0.5 kk fokhagymapor (elhagyható)
2 ek napraforgó olaj
1 tasak instant élesztő
1 db tojás (kenéshez)

Elkészítés

A lisztet, sót, olajat, élesztőt (fokhagymaport) összekeverjük, annyi vizet öntünk hozzá, amennyit felvesz. Ez nekem 1-1,5 dl volt. Végeredményként puha, nem ragacsos, gyúrható tésztát kell kapnunk,
2 órát kelesztjük, közben kétszer, kb. óránként átgyúrjuk a tésztát.
Kenyeret formázunk a tésztából, és egy felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőbe egy hőálló edénybe vizet teszünk, azt betesszük a sütőbe a tepsi alá, így lesz ropogós a kenyér. 45-50 perc alatt készre sütjük.

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük