Az megvan, hogy a Rogán-Orbán párosnak hála a Bédekker útikalauz 2019-es szenzációja: Zalaszabar, Európa közepe…?

Ha nem érti pontosan, miért is szerepelne egy 600 fős magyar falu a nagykanizsai járásból a híres Bédekker útikalauzban, akkor rémesen le van maradva a NER legújabb innovációjából. Nem szép dolog nem a regnáló “ütőerén” tartani figyelmét, de ne búsuljon, segítünk pótolni a hiátust.

Zalaszabar, “Orbán-ország közepe”

Rogán Antalt érte a megtiszteltetést, hogy szombaton átadhatott egy egymilliárdos – 1.00 milliós –  élményparkot a kies és méltán híres Zalaszabarban. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint a kormány célja, hogy 2030-ra

Magyarország legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége, és ehhez minden hazai és európai uniós forrást megad.

Mármint, Ön, meg Ön és még Ön is adja azt a mindent, meg persze az unió polgárai, akinek a pénzéből kapja Magyarország a sokak által “ingyen pénznek” vélt eurót.

Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark

Rogán Antal szombaton Zalaszabarban a Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark több mint egymilliárd forintos fejlesztésének átadásakor azt mondta:

a következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire.

A turizmus hozzájárul a GDP-hez, a nemzetgazdaság erősödéséhez, de nemcsak arról szól, hogy idejönnek a külföldiek, hanem arról is, hogy

“mi is felfedezzük a saját hazánkat”,

részletezte Rogán az elképzeléseket. A turizmust stratégiai ágazatnak deklarálta, illetve kifejtette, hogy az Orbán Ráhel által mentorált Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megalapításával is olyan csúcsszerv létrehozása volt a cél, amely a turizmus koordinálásában és fejlesztéseiben is részt vesz.

Apropó! Orbán Ráhel!

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, Guller Zoltán tavaly jelentette be, hogy a turizmus megreformálásához, az új pozitív országmárka kialakításához tanácsadókat kérte fel, többek között Orbán Ráhelt is. Az MTÜ akkor a Népszava kérdésére kiemelte, hogy több szakembert is bevontak az új stratégia kialakításába, Orbán Ráhel mellett például Vági Bencét. Azt is közölték, hogy a miniszterelnök lánya

“szabadidejében segíti ötleteivel és javaslataival az ügynökség munkáját, amiért semmilyen ellenszolgáltatást nem kap, szerződéses viszonya az ügynökséggel nincs, pozícióval nem rendelkezik”.

Orbán Ráhel a turizmus lábára áll

Az avatáson – amelyen részt vett Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója is – Rogán Antal kitért arra, idén a balatoni parti szabadstrandok – főként a gyermekes családokat szolgáló – beruházásaira biztosítanak 2,5 milliárd forintot. Arra is kitért, hogy a szálláshelyek digitalizációjának nyáron induló programja – vagyis hogy a szálláshelyeknek le kell jelenteni, ki kivel és mikor vendégeskedett, illetve mennyi ideig – pedig a bejelentési rendszer kifehérítését szolgálja.

Ide világ! – kész a hullámvasút….

A beruházás költsége meghaladta az 1,271 milliárd forintot, ebből csaknem egymilliárd forintot a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program forrásai fedeztek. Az ország jelenleg egyetlen fix telepítésű hullámvasútja mellett új fogadóépület és látogatóközpont épült, illetve kiegészítették a meglévő csónakcsúszdát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük