Az MSZP elnöksége jóváhagyta Karácsony Gergely jelölését

Az MSZP elnöksége a Népszava információi szerint megszavazta, hogy közös miniszterelnök-jelöltként támogatja Karácsony Gergely indulását.A Párbeszéd társelnökét, zuglói polgármestert a szocialisták szombati rendezvényén ajánlotta miniszterelnök-jelöltnek Molnár Gyula MSZP-s pártelnök.

A lap értesülései szerint a szocialisták hétfőn tartott, elhúzódó elnökségi ülésén megszavazták, hogy közös jelöltként támogatják Karácsony Gergely indulását a kormányfői posztért. A végleges döntést erről a párt kongresszusa hozza meg, amit várhatóan január végére hívnak össze.

Sok még a nyitott kérdés, mindenesetre az elnökségi ülésen a szocialisták szavaztak a „tárgyalások megkezdéséről” is.

Karácsony biztosra veszi, hogy lesz összefogás

Karácsony tegnap egyértelművé tette: nem elégszik meg az MSZP és a Párbeszéd szövetségével. Minél szélesebb körű összefogást szeretne, amelyben minden mérvadó ellenzéki párt helyet kap. Biztosra veszi, hogy a kormányváltást akaró választópolgárok ki fogják kényszeríteni a széleskörű ellenzéki összefogást: az emberek felmérték, hogy a Fideszt csak így lehet legyőzni.

Karácsony egyébként egy kikerült felvétel szerint ezt mondta korábban az Együtt ülésén: “Alapvetően az az érzésem, hogy a f@szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.”

(forrás: Népszava)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük