Újabb női miniszterelnök-jelölt rúgta rá az ajtót az összekapaszkodó ellenzékre, az ex jobbikos Varga Damm Andrea

A Jobbikból komoly belharcok után távozott az elmúlt évben a párt képviselőcsoportjának egyik addigi meghatározó arca Varga Damm Andrea. A politikus  azóta saját pártot is alapított, és most érezte elérkezettnek az időt arra, hogy nekimenjen – nem is akárhogy- az ellenzéki összefogás pártjainak azt állítva többek között, hogy elképzelésük sincs miként lehetne leváltani a Fideszt.

Tovább

Gattyán György rárúgta az ajtót Orbánra és Márki-Zayra -új fiú a ringben

Mozgalmából pártot alapítana és indulna a 2022-es országgyűlési választásokon Gattyán György. Az egyik leggazdagabb magyar szerint jók az esélyeik, hiszen az emberek változást akarnak, a múltat pedig végre maguk mögött tudnák.

Tovább

Karácsony Gergely az ország “újraegyesítéséhez” keresi a “jövő koalícióját”!

“Változást akaró magyarok! Nagy győzelem született.” – mondta csütörtök este, a korábban beígért sajtótájékoztató helyett videóüzenetben megszólaló Karácsony Gergely. Az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnök jelöltje erről az előválasztási szavazatok csaknem teljes körű összesítése idején beszélt.

Tovább

Ő biztosan legyőzheti a Fideszt – Lapzsemle

Ki az, aki minden mérés szerint a legkevésbé elutasított miniszterelnök-jelölt? Heti lapzsemle sorozatomban nem csupán szemlézem a témákat — a válogatással és rövid kommentárjaimmal véleményemet is egyértelművé teszem. Mai cikkemre ez különösen érvényes.

Tovább

Karácsony Gergely: üzentek a kormány legfelsőbb köreiből, mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak

Körülbelül egy hónapja, amikor éppen küzdöttünk a Szabolcs utcai hajléktalan kórházért, azért, hogy a legkiszolgáltatottabbaknak ne kelljen utcára menniük, üzenetet kaptam: mit kérek azért, hogy ne induljak el? – árulta el Karácsony Gergely közösségi oldalán.

Tovább

Kuncze Gábor elárulta, kit látna szívesen miniszterelnökként

Az ellenzéki pártok sorra megnevezték az előválasztáson induló miniszterelnök jelöltjeiket. Be is indult azonnal a papagáj kommandó, mondván, hogy az egyik nem is beszél angolul. Aztán most erről vitatkozunk. Nem kellene. Különben is, bármelyik jelölt meg tudja angolul tanulni, hogy “disznósajt”, ahogy elnéztem, újabban megközelítőleg ennyi is elegendő – kezdte közösségi oldala bejegyzését Kuncze Gábor ex belügyminiszter.

Tovább

“Nem az az erős vezető, aki képes megosztani, hanem az, aki képes egyesíteni.” Úgy legyen!

Még nem tudjuk, ki lesz az előválasztás győztese. Minden induló érdekes ember, és mindegyik más karakter. Akkor járunk jól, ha ezt fel is vállalják. Karácsony most politikai stílust és hangnemet is választott. Nem akar karaktert váltani, nem ő a másik Orbán.

Tovább

Szenzációs bejelentés, megvan kit támogatna az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként az LMP

Amennyiben  Karácsony Gergely elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, az LMP őt támogatja – jelentette be Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke az ATV-ben. A politikus arról beszélt, “zöld miniszterelnök-jelöltet” akartak, viszont nem akarják megosztani a a zöld szavazótábort, ezért támogatnák Karácsony Gergelyt ha vállalná az indulást.

Tovább

Miniszterelnök-jelölt: az ország nevében vádolom Orbánt, Mészárost és Rogánt, 2022-ben az Új Magyarország jogállama dönteni fog, mi az ő büntetésük!

Interjút adott a Telexnek Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, miniszterelnök-jelöltje, amelyben azt mondta, azért vállalta el a jelöltséget, mert nem ismer lehetetlent. Úgy vélte, Orbán Viktor és rendszere fölött elment az idő, az emberek új arcokra és új programra vágynak.

Tovább

Jakab Péter: “ha a nap végén mást kell támogatnom, úgy a nemzetért azt is megteszem” – bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek

Elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson – jelentette be Facebook-oldalán közzétett évértékelő videójában a Jobbik elnöke. Jakab Péter hozzáfűzte: “2020 a kormánynak a vég kezdete, az országnak viszont az újrakezdés lehetősége. 2021-ben éljünk ezzel a lehetőséggel!”

Tovább