Sorting by

×

Élőben a győztes Dobrev Klára sajtótájékoztatójáról

Először tart sajtótájékoztatót az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyének első fordulójában határozottan nyerésre álló DK-s politikus.

Élő közvetítés a DK Teréz körúti irodájából.

A DK elnöke méltatta a pártot és a kampánycsapatot is az előválasztás első fordulóján elért eredmények miatt

Rónai Sándor, a DK EP-képviselője a sajtótájékoztató elején arról beszélt, a demokratikus ellenzék megmozdult annak érdekében, hogy leváltsák a Fideszt. A DK az előválasztást megnyerte – jelentette ki.

Ez a történelmi siker nem jöhetett volna létre a fantasztikus kampány, a fantasztikus emberek nélkül

– tette hozzá. A DK alelnöke és kampányfőnöke, Molnár Csaba azt mondta, még zajlik a szavazatszámlálás, még néhány egyéni körzet végeredményét nem tudjuk, ezért csendben tudja csak mondani, hogy Magyarország első országos előválasztását a DK megnyerte.

A részvétel hatalmas volt, minden előzetes várakozást felülmúlt, a győztesek győzelme megkérdőjelezhetetlen, örömük pedig jogos

– hangsúlyozta.

Elemzések sokszor arról szóltak, hogy a DK-nak az alacsony részvétel a jó

– idézte fel Molnár.

634 ezer ember adta le a voksát, és a DK elsöprő győzelmet aratott. A 90 választókörzet közül a DK egyéni képviselőjelöltjei 31 helyen győztek, vagyis ők nyertek a legtöbb egyéni választókörzetben.

Szerinte Karácsony Gergely megnyerte a várost, amit főpolgármesterként vezet, Márki-Zay Péter szintén nyert ott, ahol ő a polgármester, ezért a DK gratulál nekik.

95 választókörzetből 76-ban nyert Dobrev Klára a jelenlegi állás szerint. A 2022-es országgyűlési választás az egyéni körzetekben fog eldőlni, aki csak néhányban képes győzni, az nem fogja tudni legyőzni jövőre a Fideszt

– hangsúlyozta Molnár, aki szerint ezért Dobrev Klárára van szükség.

Gyurcsány: Klára csodálatos volt

Gyurcsány Ferenc is megszólalt a sajtótájékoztatón. A DK elnöke azt mondta: nem kétséges, hogy Klára ebben a kampányban csodálatos volt, és az ország vezetőjeként is legalább ilyen csodálatos lesz. Gyurcsány méltatta a pártot és a kampánycsapatot is, az aktivistákat.

„Pokoli hosszú volt ez az út létezésünk egyszerű elismerésétől kezdve a mai napig” – mondta, majd úgy folytatta: ez egy olyan párt, ami nagyon pontosan tudta mindig, mit jelent az, hogy hazafias és egyszerre európai politikát akar csinálni. Nincs alku a Fidesz világával, ez a küzdelem a hazánkért van – fogalmazott.

A DK születésétől fogva abban hisz, hogy sokfajta hazafias és európai áramlat együtt adhatja meg a hatékony nemzeti választ a Fidesz politikájára – mondta Gyurcsány. Hozzátette:

fontos, hogy egy-egy személy mennyire képes a kompromisszumra, ebben Dobrevnek nem kell szégyenkeznie, de az ő erénye az is, hogy a mögötte lévő párt különböző áramlatok integrációjából szerveződött meg: van benne liberális, konzervatív, zöld, de „régi vágású szocdem is”. A DK ott van, ahova politikai és történelmi küldetése szerint való, vagyis középen

– jelentette ki a párt elnöke. (forrás)

Forrás

Kapcsolódó

 

Élőben a győztes Dobrev Klára sajtótájékoztatójáról

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.