Az MSZP visszavonatta az esélyes ellenzékiekről szóló listáját

A Népszava különszámát osztogatta volna az MSZP az utolsó napokban, mivel az tartalmazott volna egy térképet az esélyes demokratikus jelöltekről. Több választókerületben azonban olyan nevek szerepelnek, amelyeket nem akarnak a szocialisták reklámozni. Így a már kinyomtatott újságok terjesztését leállították. 

Az Index azt írja, a listán a 106 esélyes jelölt között nincs jobbikos, de a kiadványban több helyen nem a DK-s jelöltet tüntették fel esélyes jelöltként. Így történt ez a IV. kerületnél, ahol a független Horváth Imrét írták esélyesnek, a II. kerületnél ahol az LMP-s Ungár Pétert, Vácnál, ahol az LMP-s Matkovich Ilonát, Salgótarjánnál, ahol az LMP-s Dömsödi Gábort, Egernél, ahol a független Vámos Csabát, Kecskemétnél, ahol az LMP-s Vágó Gábort, Pécsnél, ahol az LMP-s Hohn Krisztinát, és Mohácsnál, ahol az LMP-s Bosnyák Andrást ajánlották a választóknak, holott az MSZP ezen körzetek mindegyikében hivatalosan a DK-s jelöltet támogatja. Gödöllőn szintén egy LMP-st, Lengyel Szilviát mutatja a térkép esélyesnek, itt az MSZP–Párbeszéd jelöltje indul.

A térkép a Publicus közvélemény-kutató cég adatai szerint készült, ennek vezetője, Pulai András az Indexnek megerősítette, hogy a Népszava felkérte a céget, hogy készítsen egy ilyen térképet, néhány választókerületben pedig részletes kutatást is csináltak.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az Indexnek megerősítette, hogy a fővárosban valóban nem fogják terjeszteni ezt a kiadványt. Mint mondta, a kiadványban “van olyan tartalom, ami jelenleg nem felel meg az MSZP–Párbeszéd és a DK közös álláspontjának”. Hozzátette, biztos abban, hogy jelenleg mind a 18 budapesti választókerületben az MSZP és a DK jelöltjei a legesélyesebb demokrata ellenzékiek, legalábbis amíg meg nem történnek a visszalépések.

(Forrás: Index)

Kapcsolódó:

Márki-Zay beszáll az ellenzék koordinációjába

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük