Márki-Zay beszáll az ellenzék koordinációjába

Hódmezővásárhely új polgármestere saját honlapot indított az esélyes ellenzéki jelöltekről, hogy motiválja a választási koordinációt.

Sok körzetben a választónak kell eldöntenie: ki az az esélyes jelölt, akire húznia érdemes az x-et, hogy ne a Fidesz legyen a nevető harmadik. De mégis honnan tudná a választó, hogy ki az esélyes ellenzéki jelölt? Márki-Zay Péter csinált egy honlapot, a rendszervaltas2018.hu-t, amin őket fogja összegyűjteni.

Egyelőre csak két Csongrád megyei körzetben tüntette fel az esélyeseket: mint mondja, ezt a környéket ismeri, itt biztosan tudja, hogy Hódmezővásárhelyen a jobbikos, a Szeged egy részét is magában foglaló Csongrád 2-ben pedig a szocialista jelölt győzheti le a Fideszt.

A többi választókerületben a Közös Ország Mozgalom, és a Viszlát Kétharmad felméréseire is támaszkodna, de leginkább azt szeretné, hogy maguk a pártok egyezzenek meg a visszaléptetésekről, és közöljék vele az esélyes jelöltet, akit feltüntethet a táblázatban.

Márki-Zay azt is mondta, hogy szívesen látná Orbán helyén Bod Péter Ákos közgazdászt, aki a kilencvenes évek elején miniszter, majd jegybankelnök is volt, sőt, ő volt Orbán Viktor valaha volt egyetlen saját magán kívüli miniszterelnök-jelöltje, méghozzá 2006-ban. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint Bod olyan integratív személyiség, akivel a jobboldali, korábban fideszes szavazók is szimpatizálnak, ezért ideális lenne egy ügyvivő szakértői kormány élén.

Az új polgármester szerint a választások után még a Fidesz padsoraiból is lennének olyanok, akik átülnének egy ilyen ügyvivő kormányt támogató koalícióba.

Azt is elmondta: sokan kérték tőle a hódmezővásárhelyi választás előtt, hogy mindig maradjon független. Ő ezt úgy értelmezte, hogy ne lépjen be a Jobbikba vagy az MSZP-be. Ezen pártok jelenlegi állapotában erre nem is lát esélyt – tette hozzá.

(Forrás: Azonnali)

Kapcsolódó:

Márki-Zay Péter: nemzeti katasztrófa, ha újra győz a Fidesz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük